
Dobre stare vanilin kiflice neizostavni su deo svake praznične trpeze. Prhke, hrskave i ne previše slatke, one su savršen desert uz kafu ili omiljeni čaj, a u njihovom blagom i nežnom ukusu uživaju sve generacije.
Osim toga, vanilin kiflice su vrlo izdašna poslastica, koju možete pripremiti unapred i držati u zatvorenoj limenoj kutiji, ukoliko ih, naravno, ne pojedete pre vremena… Proveren recept prenosimo sa sajta gastro.24sata.hr:
Vanilin kiflice
Sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera u prahu

Postupak:
- Orahe, šećer, brašno i puter izmešajte u glatko testo. Neka puter bude na sobnoj temperaturi.
- Ostavite testo da odstoji u frižideru pola sata, a zatim formirajte kiflice.
- Ređajte ih u pleh, na papir za pečenje.
- Pecite 10 minuta na 180°C u zagrejanoj rerni.
- Kada su vanilin kiflice pečene, izvadite ih iz rerne i ostavite da odstoje 2-3 minuta, pa ih uvaljajte u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera i uživajte u ovoj prhkoj i slasnoj prazničnoj poslastici!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.