Većina pravi ovu grešku kod kuvanja pirinča: Slavni kuvar podelio caku uz koju uvek ispadne savršen 1Foto: Shutterstock / Africa Studio

Slavni kuvar podelio trik za kuvanje savršeno pahuljastog pirinča, a sve što treba da uradite jeste da ignorišete uputstvo na pakovanju i primenite ovaj jednostavan savet.

Iako je idealan prilog mnogim jelima, mnogi izbegavaju spremanje pirinča i ne serviraju ga često jer im je predugo da čekaju i do 25 minuta da se skuva ili im pak loše ispadne – ili pretvrd ili gnjecav.

Zato je jedan kuvar otkrio kako pirinač skuvati mnogo brže, a da ipak ispadne savršeno.

U videu koji ima više od 735.000 pregleda britanski kuvar Tristan Velč objasnio je kako možete da skuvate pirinač za samo 15 minuta.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice – every time! 🍚 #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

– Ovo je pirinač koji štedi energiju i skraćuje vreme pripreme za jednu trećinu – kaže Tristan.

Kuvanje počnite, savetuje kuvar, stavljanjem pirinča činiju i ispiranjem vodom. To bi, kaže, uvek trebalo da se radi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.

– Tako ćete ukloniti više skrobne prašine koja uzrokuje da pirinač postane ljepljiv – kaže.

Pirinač zatim stavite na šporet i prelijte vodom koja treba da bude malo iznad oirinča. Kada voda počne da ključa, možete temperaturu da smanjite na najnižu moguću, a zatim pažljivo stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca posude.

– Ostavite da se kuva još deset minuta. Kada je sve gotovo, pirinač bi trebalo da bude savršeno pahuljast – zaključio je kuvar.

Mnogi su mu zahvalili na ovom triku, prenosi Daily Star.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari