Zašto su muškarci koji kuvaju i raspremaju za sobom privlačniji ženama? 1Foto: Pixabay/089photoshootings

Ako se vaš partner bori da postane privlačniji, dajte mu rukavice i sredstvo za čišćenje.

Rezultati istraživanja koje su proveli sociolozi Skot Koltrejn i Mišel Adams sa Univerziteta u Kaliforniji daju odgovor na pitanje zašto žene vole muškarce koji su uredni.

Naime, žene brzo prepoznaju muškarce koji nemaju problema s raspremanjem. One te muškarce doživljavaju privlačnijim i poželjnijim.

Zašto su muškarci koji čiste privlačniji?

Istraživači otkrivaju da supruge učestvovanje svojih muževa u kućnim poslovima prepoznaju kao znak ljubavi, što ih čini privlačnijim.

Zaključke podupire i neprofitna organizacija Council of Modern Families, koja je u svom istraživanju istakla kako su parovi koji ravnopravno dele svakodnevne obaveze zadovoljniji svim aspektima svog braka.

Da li su muškarci koji čiste manje muževni?

Analiza osporava ideju da su muškarci manje muževni ako redovno preuzimaju odgovornost za kućne poslove kao što su čuvanje dece, pripremanje večere ili brisanje poda.

U stvarnosti je situacija potpuno suprotna, jer ih to može učiniti poželjnijima i privlačnijima, pa čak i ojačati njihove veze.

Očevi bi trebalo da budu primer sinovima

Štaviše, čak i mali dečaci imaju koristi od uzora u kući. Istraživanje je pokazalo da se deca koja kućne poslove obavljaju zajedno s ocem bolje slažu s vršnjacima i razvijaju više prijateljstava od one koja to ne rade, prenosi časopis Opera News.

Takođe, manja je verovatnoća da neće poslušati svoje učitelje, da će se loše ponašati u razredu, postati depresivni ili se povući iz svog društvenog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.