Site name

Biciklisti održali "parastos" za obećane staze u Beogradu

Večeras se oko 200 bicikista okupilo ispred gradske skupštine, protestujući zbog lažnih obećanja gradonačelnika Siniše Malog, gradskog menadžera Gorana Vesića i glavnog urbaniste Milutina Folića.

1

Piše: Danas Online

Beograd 30. decembar 2017. 19:15

Biciklisti održali "parastos" za obećane staze u Beogradu

Foto: Ulice za bicikliste

Uz uobičajnu grupnu vožnju pod nazivom "Kritična masa", tokom koje se biciklisti Beograda svake poslednje subote u mesecu voze gradskim ulicama, ove subote udruženje "Ulice za bicikliste" organizovalo je i protest ispred Skupštine grada.

Želeli su, kažu, da performansom i kako kažu, parastosom za biciklističke staze, da ukažu na to da gradske vlasti ne poštuju obećano.

Iako su najavljivale 120 kilometara staza u prestonici od toga se, kažu bicikisti, izgleda odustaje, o čemu svedoče i poslednje odluke gradskog parlamenta.

Na sednici gradske skupštine održanoj 21.decembra iz urbanističkih planova je izbačena obaveza da se naprave biciklističke staze u glavnim gradskim bulevarima, što u stvari pokazuje prave namere političara koji se na biciklu slikaju samo radi jeftinih političkih poena, zaključuje se u saopštenju "Kritične mase".

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kolega Bajker

30. decembar 2017.

Neće biti ništa od staza i evropskog Beograda sve dok je vrhunac turističke ponude grada (po nakaradnom shvatanju kulture danasnjih gradskih čelnika) buka trubačkih ''''orkestara'''' u knezu (već danima ). Žalosno srozavanje.