Biciklisti održali "parastos" za obećane staze u Beogradu 1Foto: Ulice za bicikliste

Večeras se oko 200 bicikista okupilo ispred gradske skupštine, protestujući zbog lažnih obećanja gradonačelnika Siniše Malog, gradskog menadžera Gorana Vesića i glavnog urbaniste Milutina Folića.

Uz uobičajnu grupnu vožnju pod nazivom „Kritična masa“, tokom koje se biciklisti Beograda svake poslednje subote u mesecu voze gradskim ulicama, ove subote udruženje „Ulice za bicikliste“ organizovalo je i protest ispred Skupštine grada.

Želeli su, kažu, da performansom i kako kažu, parastosom za biciklističke staze, da ukažu na to da gradske vlasti ne poštuju obećano.

Iako su najavljivale 120 kilometara staza u prestonici od toga se, kažu bicikisti, izgleda odustaje, o čemu svedoče i poslednje odluke gradskog parlamenta.

Biciklisti održali "parastos" za obećane staze u Beogradu 2

Na sednici gradske skupštine održanoj 21.decembra iz urbanističkih planova je izbačena obaveza da se naprave biciklističke staze u glavnim gradskim bulevarima, što u stvari pokazuje prave namere političara koji se na biciklu slikaju samo radi jeftinih političkih poena, zaključuje se u saopštenju „Kritične mase“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.