Suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji su optuženi da su tokom prošlogodišnje Parade ponosa prebili Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dva pripadnika vojne policije, juče je u Višem sudu u Beogradu ponovo odloženo. Kako je objasnila sutkinja Zorana Trajković, početak suđenja se odlaže za 30. april, pošto je sutkinja Svetlana Aleksić bila sprečena da prisustvuje jučerašnjem ročištu.


Ovo je drugi put da se odlaže početak ovog suđenja, pošto je i ročište koje je bilo zakazano za kraj marta bilo odloženo, jer svi optuženi nisu primili optužni predlog.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti pripadnike Žandarmerije da su kao saučesnici izvršili krivično delo napada na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje. Komandant voda Žandarmerije tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa.

Na optuženičkoj klupi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić. Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik građana Saša Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari