„Kuća meda“, prva takve vrste, otvorena je juče u selu Grbe kod Danilovgrada i predata na upotrebu Savezu pčelarskih organizacija Crne Gore. Ključeve je u prisustvu velikog broja zvanica uručio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore Petar Ivanović, iz čijeg resora su i obezbeđena sredstva za ovaj projekat vredan pola miliona evra.


U „Kući meda“ površine 600 kvadrata vršiće se otkup, sterilizacija, prihvat i pakovanje meda, invertovanje šećera i pravljenje pogača, a juče je pušten u rad i pogon mašine za pravljenje voska, što je od izuzetnog značaja za crnogorske pčelare pošto se to do sada nije radilo u Crnoj Gori. Pored ovih namena u „Kući meda“ nalaze se i kancelarije SPO CG kao i konferencijska sala sa sto mesta.

Na svečanosti u selu Grbe govorili su osim ministra poljoprivrede Petra Ivanovića i predsednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović kao i predsednik SPO CG Radule Miljanić i meštanin Nikola Vukićević. Svi oni su izrazili zadovoljstvo što su crnogorski pčelari dobili ovaj objekat urađen po najsavremenijim standardima za pčelarstvo, za koji je opština Danilovgrad besplatno ustupila više od hiljadu kvadrata zemljišta na atraktivnom mestu.

Prilikom svečanog otvaranja „Kuće meda“ predstavljen je i vizuelni identitet brendova „Crnogorski med“ i “ Kuća meda“ kao i koncept pakovanja meda. Takođe su dodeljene i nagrade učenicima osnovnih škola za najbolje radove u okviru projekta „Pčela i med“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari