Erste banka juče je predstavila svoju aplikaciju za pametne mobilne telefone koja korisnicima omogućava da plate komunalije prostim fotografisanjem računa. Pod nazivom Slikaj i plati, aplikacija nudi opciju da korisnik fotoaparatom telefona uslika svoj račun, posle čega se fotografija šalje Erste banci, čiji kompjuteri prepoznaju o kom računu se radi i o kolikom iznosu.

Korisnik posle toga jednostavno prihvati plaćanje i novac se skida sa njegovog tekućeg računa ili kreditne kartice. Kako kažu u Erste banci, na ovaj način je moguće platiti 95 odsto računa koji se izdaju u Srbiji štampanjem i slanjem korisnicima, kao što su računi za struju, mobilni ili fiksni telefon, kablovsku televiziju, internet, AMSS i drugi. Čitava procedura traje oko jedan minut. Trenutno funkcioniše samo aplikacija za android telefone, dok će za iOS uređaje postati dostupna u narednih nekoliko dana.

Osim plaćanja fotografisanjem računa, ova aplikacija nudi i ostale standardne mbanking usluge, poput provere stanja na računu, plaćanja, menjačkih poslova, provere adresa Erste bankomata i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari