Naftna industrija Srbije predstavila je juče Izveštaj o održivom razvoju za 2014. godinu. Izveštaj je verifikovala nezavisna revizorska kuća KPMG i usaglašen je sa smernicama vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

NIS je prva kompanija u Srbiji koja je objavila verifikovan izveštaj o održivom razvoju prema najvišim standardima u korporativnom izveštavanju. Izveštaj je i ove godine predstavljen na Forumu stejkholdera u okviru koga je održana i panel-diskusija. Transparentnost u izveštavanju je dodatno unapređena u poređenju sa prethodnom godinom pa je broj indikatora povećan sa 48 na 69. Fokus je na kvalitetnom i otvorenom dijalogu kompanije sa zainteresovanim stranama, na edukaciji dobavljača i razvoju njihove svesti o značaju društveno odgovornog poslovanja.

Inače, NIS je svoj prvi izveštaj o održivom razvoju u skladu sa GRI standardima objavio 2011. godine i otad poštuje GRI smernice koje su opšte prihvaćeni okvir za izveštavanje o ekonomskom, ekološkom i društvenom učinku neke organizacije.

Nakon uvodne panel-diskusije organizovana su i tri okrugla stola na teme „Sigurni u vreme krize – motivacija i benefiti za zaposlene“, „Odgovorni prema životnoj sredini – korporativna HSE praksa“ i „Investicije u energetiku – ulaganje u budućnost“. Na okruglim stolovima su učestvovali predstavnici NIS-a, ministarstava, državnih institucija, univerziteta, nevladinih organizacija i najvećih kompanija u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari