Kragujevac će ove godine za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja imati na raspolaganju 5,4 miliona dinara. Za te namene planirano je tri miliona dinara.

                        Pored toga, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je odluku o učešću u finansiranju programa predviđenih Planom, kao što su javni radovi, zatim programi stručne prakse i sticanja praktičnih znanja i subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih lica, a za te namene u republičkom budžetu odobreno je 2,4 miliona dinara, saopštilo je Gradsko veće u Kragujevcu koje je, na svojoj poslednjoj sednici, dalo saglasnost na zaključenje sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja između grada Kragujevca i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima biće izdvojeno 740.000 dinara, a za program javnih radova oko 1,65 miliona dinara. Gradsko veće donelo je i odluku o odobravanju podsticajnih sredstava, u iznosu od 960.000 dinara, za četiri projekta u oblasti razvoja seoskog turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari