Na šestom „Srpsko-turskom poslovnom forumu“, koji se priprema za 28. oktobar, učešće je najavilo oko 30 firmi iz Turske koje rade u sektoru građevine, tekstila, prehrane, auto-industrije, nameštaja i hemije, a očekuju se i predstavnici domaćeg biznisa za koje je kotizacija na skupu besplatna, saopštilo je juče udruženje privrednika Sita, koje zajedno sa Privrednom komorom Srbije organizuje ovaj susret.

U Siti ističu da će učešće na ovom forumu uzeti članovi iz poslovnih asocijacija iz Kajserija, Kahramanmaraša i Ankare i svi članovi Konfederacije industrijalaca i biznismena Turske – TUSKON, koja broji preko 250.000 članova.

– Turske firme su pokazale veliko interesovanje za srpsko tržište, a naročito posle stupanja na snagu sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske koji pruža znatne olakšice u saradnji dveju zemalja i posle potpisivanja sporazuma o ukidanju viza između dve zemlje – kažu u Siti.

Dodaju da se ovogodišnji forum sastoji od plenarnog dela, na kojem će učestvovati ministar ili pomoćnik ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacija, predsednik komore Beograda, predsednik Site uz prezentaciju SIEPE, dok će se u poslovnom delu održati pojedinačni sastanci između srpskih i turskih privrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari