Ugovorom koji je prekjuče potpisan u Podgorici između predstavnika hotela „Hilton“ i vranjskog Simpa predviđeno je opremanje ovog objekta nameštajem u ukupnoj vrednosti od 4,5 miliona evra. Realizacija projekta odvijaće se u tri faze.

– U prve dve faze predviđeno je opremanje soba i apartmana, dok će u trećoj iz Simpa biti isporučen nameštaj za konferencijske sale i ostale prateće objekte u ovom ekskluzivnom hotelskom objektu – rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je precizirao da ovaj posao „neće rešiti sve probleme Simpa, ali da će omogućiti bolje poslovanje, kao i oporavak preduzeća koje na ovaj način dobija još jednu referencu koja može biti od značaja za nove poslove“.

Posao sa opremanjem hotela „Hilton“, kako je naveo generalni direktor Simpa Slađan Disić, trebalo bi da bude završen do kraja godine uz maksimalno angažovanje svih zaposlenih u vranjskoj fabrici. Ovo je prvi veći posao koji je sklopio Simpo od kada je država postala većinski vlasnik kapitala kompanije po osnovu konverzije dugova na ime poreza i doprinosa.

Simpo je nedavno ima uspešnu prezentaciju svog proizvodnog programa na Sajmu nameštaja u Skoplju, gde je u poslednje vreme uvećan plasman gotovih proizvoda, a time i prihod od prodaje nameštaja u Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari