Zamenik predsednika Odbora Skupštine Srbije za finansije Borko Stefanović tvrdi da neko iz vlasti sprečava smenu predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića. „Odlaganje jučerašnje sednice Odbora na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni Ćirovića je očigledan dokaz da neko iz vlasti štiti čelnog čoveka Komisije“, rekao je Stefanović i istakao da su svi članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, saglasni da Ćirović bude smenjen.

On je istakao da su razlozi za smenu Ćirovića njegov odnos prema instituciji na čijem je čelu, neopravdani troškovi, pre svega za putovanja, kao i bahato ponašanje prema zaposlenima.

Predsednik Odbora za finansije Veroljub Arsić negira da je sednice tog skupštinskog tela otkazana po nečijem nalogu i objašnjava da je do odlaganja došlo jer je on morao da prisustvuje sednici Odbora za prava deteta.

„Sednica Odbora za finansije biće zakazana u što kraćem roku i nadam se da će na temu smene predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića biti stavljena tačka“, rekao je Arsić (SNS) i dodao da je sednica trebalo da se održi i krajem prošle nedelje, ali je i tada odložena jer su uoči sednice dva člana Komisije, Milko Štimac i Zorica Krnjević Mišković, dali ostavke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari