Izložba od nazivom „Centralni Balkan između Grčkog i Keltskog sveta“ koju su zajedno priredili Arheološki institut, Narodni muzej u Beogradu i Narodni muzej iz Vranja, biće otvorena večeras u galeriji Narodnog muzeja.


Postavku će otvoriti mr Bojana Borić Brešković, muzejski savetnik, vršilac dužnosti direktora Narodnog muzeja u Beogradu. Autor izložbe je dr Petar Popović, naučni savetnik Arheološkog instituta i doskorašnji rukovodilac projekta Kale – Krševica. Koordinator projekta je Nenad Radojčić, muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu, dok je u organizaciji izložbe učestvovao Goran Mitrović, savetnik u vranjskom muzeju.

Izložbu prati bogato opremljeni katalog u koloru na na više od sto strana, koji prati desetogodišnji rad na arheološkom lokalitetu Kale u Krševici kod Vranja. Izložba je skoro godinu dana bila otvorena za posetioce u Narodnom muzeju u Beogradu. Nakon Vranja, izložba će biti predstavljena u gradovima Srbije i u regionu. Realizacija ovog projekta ostvarena je uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Srbije i jedna je od najznačajnijih koja prati period Grčkog i sveta Kelta na jugu Srbije i centralnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari