Izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“ biće otvorena 6. oktobra na Kalemegdanskoj tvrđavi, uz podršku kompanije Gasprom njeft. Zainteresovani će na postavci moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete.

Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma Prirazlomna, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti. Izložba se sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, kao i životinjskih vrsta ovog regiona.

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran. Izložba će biti otvorena do 6. novembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari