Goran Kosanović, umetnik poznat po smelim i raznorodnim likovnim istraživanjima, ovoga puta se beogradskoj publici predstavlja sa dve samostalne izložbe. Izložba „Fashion“ otvorena je sinoć u Etnografskom muzeju i traje do 9. decembra a izložba „Pokretne slike“ otvara se večeras u galeriji Zvono.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Izložbom „Fashion“ Kosanović predstavlja radove proizašle iz njegovog zanimanja za modu i svet modnih reklama. Jedan deo izloženog materijala čine komadi odeće sačinjeni od papira i slikarskog platna nadahnuti delima poznatih umetnika i modnih dizajnera: Pita Mondrijana, Aleksandra Mekvina, Koko Šanel i japanske mode. Pored haljina i majica Kosanović je izložio i crteže u kojima je kao polazište uzeo reklame i ambalažu poznatih parfema (Chanel, Kenzo, Hugo Boss…).

„U dosadašnjem radu Kosanović je pokazivao zanimanje za najrazličitije domene ljudskog delanja: pop-kulturu, rok muziku, fudbal, dizajn, turizam, modu… Kosanović je likovni pesnik LJubavi, i ne usteže da u svojim delima govori o „velikim temama“, za razliku od mnogih savremenih umetnika. Ono što je karakteristično, jeste da on o tim velikim temama govori jednostavno, bez postmodernističke ironije, sasvim otvoreno i pre svega – od srca!“, u predgovoru za kataloge piše LJiljana Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari