RSSVesti dana

Piše: S. Čongradin

Vlada Srbije trenutno razrađuje plan gde će smestiti oko šest hiljada izbeglica iz ratnih zona zemalja Bliskog istoka. Aktuelan je spisak od 15 do 18 gradova u kojima, ili čijoj blizini, će biti smešteni oni koji na svojoj izbegličkoj balkanskoj ruti budu zadržani u Srbiji. Za sada se sigurno zna da će se među tih 15 do 18 gradova sigurno naći Aleksinac, Tutin i Subotica. Takođe, centri u Krnjači i Preševu biće aktuelni i u ovom kontekstu, ističu za Danas diplomatski izvori upućeni i zaduženi za pomoć Vladi Srbije u rešavanju izbegličke krize.

Pročitaj

  Izbori u prestonici možda kad i predsednički

08/02/2016 21:26 | Beograd | Politika

Izbori u prestonici možda kad i predsednički

Piše: M.R.Milenković

-Izbora za beogradski parlament neće biti, jer gradska vlast ima apsolutno stabilnu većinu i dobre rezultati rada, a istovremeno gradonačelnik Beograda Siniša Mali nema namere da podnese ostavku. Izbori za grad Berograd, prema saznanjima Danas, mogli bi biti održani zajedno sa predsedničkim izborima naredne godine, kada predsedniku Tomislavu Nikoliću istekne mandat.

Pročitaj

Dokaze o zločincima OVK prikupili smo u vreme vlade Đinđića

08/02/2016 21:39 | Dijalog

Dokaze o zločincima OVK prikupili smo u vreme vlade Đinđića

Piše: Zoran Mijatović

U petak 5. februara ove godine u listu Danas objavljena je izjava Milovana Drecuna, predsedavajućeg Radne grupe za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i drugih zajednica na KiM, pod naslovom „Prikupljamo dokaze o zločinima nad Srbima“.

Pročitaj

Iznosi za garancije se smanjuju, direktne obaveze rastu

08/02/2016 18:59 | Beograd | Ekonomija

Iznosi za garancije se smanjuju, direktne obaveze rastu

Piše: A. Milošević

- Srbija je 2015. godinu završila sa javnim dugom koji je dostigao 75,5 procenata bruto domaćeg proizvoda, odnosno 24,8 milijardi evra i to bez duga lokalne samouprave, pokazuju podaci Uprave za javni dug, zaključno sa 31. decembrom. Sa lokalom, naš dug se penje na 25,2 milijarde evra ili 76,8 odsto BDP-a. U strukturi javnog duga "istaknuto" mesto zauzimaju razna javna preduzeća, ali su na pomoć države koja se u tu svrhu zaduživala, mogla da računaju i privatne kompanije. Najviše "pažnje" poklonjeno je Srbijagasu, firmi koja javnu kasu opterećuje sa skoro 800 miliona evra.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport