RSSVesti dana

Suspendovana petorica pripadnika Žandarmerije
30/09/2014 19:26 | Niš, Beograd | Hronika

Suspendovana petorica pripadnika Žandarmerije

Piše: Z. Miladinović - K. Živanović

U niškom odredu Žandarmerije juče ujutru suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić. On je, podsetimo, zajedno sa trojicom pripadnika obezbeđenja u civilu pokušao da prođe kroz policijski kordon koji je obezbeđivao Paradu ponosa u Beogradu, potvrđeno je Danasu u komandi Žandarmerije.

Pročitaj

Jugoslavija nije bila greška

29/09/2014 18:22 | Beograd | Globus

Jugoslavija nije bila greška

Piše: Miloš Mitrović

Na nedavnoj naučnoj konferenciji na beogradskom Ekonomskom fakultetu, Džon Lempi, profesor istorije na Univerzitetu Merilend, govorio je o ograničenom uticaju ekonomije na izbijanje Prvog svetskog rata. U razgovoru za Danas profesor Lempi kaže da su aktuelne ideje o ponavljanju svetskog sukoba preterane, i da su sankcije koje je Zapad uveo Rusiji i Rusija Zapadu štetne za sve, pa i za Srbiju.

Pročitaj

Kišobran revolucija zabrinula Peking

29/09/2014 18:23 | Hong Kong | Globus

Kišobran revolucija zabrinula Peking

Piše: M. K.

Demonstranti su se i juče, treći dan zaredom, okupili na protestima u Hongkongu, tražeći demokratske reforme, te se Vlada u Pekingu suočava s najvećim izazovom od studentskih demonstracija na Trgu Tjenanmen od pre 25 godina. Policija je bacala suzavac i tukla pendrecima učesnike protesta, koji su se štitili maskama i kišobranima, a kineske vlasti su upozorile protiv bilo kakve spoljne intervencije.

Pročitaj

Srpsko i nemačko viđenje Velikog rata

29/09/2014 18:58 | Beograd | Kultura

Srpsko i nemačko viđenje Velikog rata

Piše: M. K.

U duhu ovogodišnjeg slogana „Prošlost je sada“, 48. Bitef večeras će zatvoriti predstava „Front“ Talia teatar iz Hamburga u 20 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. U godini u kojoj se navršava stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata, i festival novih pozorišnih tendencija dao je svoj doprinos obeležavanju ovog datuma, tako važnog za modernu Evropu.Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Com_medi@

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport