RSSVesti dana

Piše: M. S.

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić potvrdio je juče za Danas saznanja našeg lista da se nekoliko puta sastao sa uglednim britanskim diplomatom Džonatanom Pauelom. Budući srpski premijer je precizirao da su se glavne teme razgovora odnosile na način rada i organizaciju njegovog kabineta.

Pročitaj

Mali definitivno gradonačelnik

23/04/2014 18:14 | Beograd | Politika

Mali definitivno gradonačelnik

Piše: S. Čongradin - B. Cvejić

Skupština grada Beograda danas će izabrati novog gradonačelnika. Kako Danas saznaje u vrhu Srpske napredne stranke, novi gradonačelnik prestonice biće ipak Siniša Mali, dosadašnji predsednik Privremenog veća Beograda.

Pročitaj

Vlast se sve više meša u rad sudova i tužilaštava

23/04/2014 18:55 | Beograd | Pravo Danas

Vlast se sve više meša u rad sudova i tužilaštava

Piše: B. Karović

Nezavisnost sudova i sudija, odnosno samostalnost tužilaštava i tužilaca, samo je deklarativna. Tokom prethodne dve godine stanje se pogoršalo u tom delu, jer su uočena veća mešanja izvršne vlasti u rad pravosudnih institucija.

Pročitaj

Svet je zaokupljen agresivnošću

23/04/2014 19:04 | Kultura

Svet je zaokupljen agresivnošću

Piše: Aleksandra Ćuk

Srpski i francuski akademik Vladimir Veličković nedavno je, pored brojnih drugih, postao dobitnik i Nagrade grada Beograda. Pre mesec dana bila je svetska premijera dokumentarca „Vladimir Veličković, izbor crnog“ u režiji Fransoa Katonea, a trenutno njegova dela su predstavljena na izložbi „Lica“ u Muzeju savremene umetnosti u Marseju u društvu Pikasa, Magrita, Lusijana Frojda, Matisa i drugih velikana likovnog stvaralaštva.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Psihologija

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena