RSSVesti dana

Piše: P.D.

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode da Evropska unija Srbiji "gleda kroz prste" zarad rešavanja kosovskog pitanja i ponovio da Srbija mora teškim radom ispuniti svoje obaveze u pristupanju Uniji.

Pročitaj

Vučić koristi Enciklopediju citata

27/03/2015 18:52 | Politika

Vučić koristi Enciklopediju citata

Piše: Bojan Cvejić

Slušajući obraćanja domaćih državnih zvaničnika, javnost u Srbiji se često zapita - ko im piše govore. Odgovor je jednostavan - uglavnom oni sami. Tako predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Vojvodine Bojan Pajtić, kako kažu za Danas, sami pišu svoje govore kojima istupaju na velikim događajima i skupovima. S druge strane, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe za naš list da njegov "kabinet uvek pripremi osnovni podsetnik". "A ja uglavnom pričam svoje", dodaje Dačić.

Pročitaj

Koča Popović je ostao enigma

27/03/2015 20:43 | Kultura

Koča Popović je ostao enigma

Piše: M.Krtinić

/// "Ko je Koča Popović? Umetnik, pesnik, nadrealista, filozof, ratnik, general, cinik, državnik, razmaženi bogataški sin, genijalni vojskovođa ili bonvivan? Srbin koji je pre maternjeg naučio francuski jezik, ubeđeni komunista koji se podsmevao komunističkoj dogmi, sportista, potpredsednik Jugoslavije koji je na posao dolazio svojim Spačekom? Odgovor na ova pitanja bi mogao da glasi: sve ovo pomalo i ništa od ovoga sasvim. U stvari, ko je Koča Popović ostaje i dan danas tajna", ovim rečenicama počinje film Gorana Markovića "Konstantin Koča Popović", prikazan na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji je donekle pokušao da odgonetne ovu misteriju.

Pročitaj

Više od 12 miliona dinara za ispitivače

27/03/2015 20:26 | Društvo

Više od 12 miliona dinara za ispitivače

Piše: J. Diković

U 2014. godini iz budžeta Srbije uplaćeno je 12.146.026 dinara ispitivačima (njih 26) u ispitnim komisijama za polaganje državnog stručnog ispita za kandidate sa visokim i kandidate sa srednjim obrazovanjem. Cifre se kreću od 150.000 dinara do 475.000 dinara.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Nedelja

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport