RSSVesti dana

Piše: N. Kovačević

Poljoprivredni kombinat "Zlatibor", pod različitim nazivima, postoji osamdeset godina i sve vreme je koristio zemljište kojim i danas raspolaže. To nije građevinsko zemljište, nego su u pitanju pašnjaci i to šeste kategorije i ne nameravam da menjam namenu toga zemljišta - kaže za Danas Radoje Cvetić, vlasnik firme "Frigo milk" iz Blaca, koja je 2012. godine, na beogradskoj berzi, kupila akcije tog preduzeća i postala njegov vlasnik, a povodom tvrdnji čelnika opštine Čajetina da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nezakonito i bez naknade ustupilo PK "Zlatibor" 2.213 hektara državnog zemljišta.

Pročitaj

Zapadu je Kosovo važnije od Dodika

30/07/2015 20:31 | Berlin, Bukurešt, Beograd | Politika

Zapadu je Kosovo važnije od Dodika

Piše: M. Stojanović

Najavljeni referendum u Republici Srpskoj neće u većoj meri ugroziti reputaciju Srbije među državama članicama EU, niti bi mogao da uspori evropski put Beograda, kažu za Danas političari i stručnjaci za politiku iz zapadnih država. Naši sagovornici konstatuju da je dobro što je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao predsednika RS Milorada Dodika da još jednom razmisli o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH "jer se na taj način distancirao od njegovog poteza".

Pročitaj

Posle Jugoslavije, alergični na reč tribunal

30/07/2015 23:08 | Globus

Posle Jugoslavije, alergični na reč tribunal

Piše: Ruža Ćirković

- Iskustvo Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju pokazuje kolika je objektivnost takvih institucija i koliko im se može verovati, pa bi to bio dovoljan razlog da Rusija sa takvim tribunalima bude oprezna, navela je zvanična Moskva, pošto je Rusija u Savetu bezbednosti u četvrtak stavila veto na projekat rezolucije o osnivanju međunarodnog tribunala za utvrđivanje i kažnjavanje krivaca za pad malezijskog aviona na liniji MH 17 Amsterdam - Kuala Lumpur 17. jula prošle godine iznad Donbasa u istočnoj Ukrajini.

Pročitaj

Benedikt Kamberbač kao Hamlet

30/07/2015 19:37 | London | Kultura

Benedikt Kamberbač kao Hamlet

Piše: M.Krtinić

U godini koja povezuje dva velika jubileja - 450 godina od rođenja i 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, na pozorišnim scenama širom sveta sve češće niču nove postavke dramskih tekstova velikog barda. U tome očekivano prednjači najslavnija tragedija, ne samo u opusu ovog autora, već i u istoriji književnosti i pozorišta - "Hamlet", koja, od svog nastanka 1603. godine do danas, vodi u svim statistikama po broju izvođenja, filmskih i televizijskih ekranizacija, teorijskih tekstova...

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport