RSSVesti dana

U kabinetima diplome Branislava Nušića
31/10/2014 19:08 | Beograd | Kultura

U kabinetima diplome Branislava Nušića

Piše: Marija Krtinić

Predstava "Doktor Nušić", po komediji "Dr" Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Somboru i Kruševačkog pozorišta, imaće večeras beogradsku premijeru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Pored toga, Mladenović ovih dana priprema pozorišnu adaptaciju scenarija i filma Larsa fon Trira "Dogvil", koja će premijerno biti izvedena 19. decembra u Mikser hausu.

Pročitaj

Pokret isplativiji od stranke

31/10/2014 19:25 | Beograd | Politika

Pokret isplativiji od stranke

Piše: Bojan Cvejić

U narednih nekoliko meseci, barem prema najavama, u Srbiji se očekuje osnivanje najmanje šest novih političkih partija, mahom nastalih iz već postojećih stranaka. Pitanje je koliko će njih uspeti u toj nameri budući da osnivanje nove stranke košta 4,5 miliona dinara i da je potrebno 10.000 potpisa osnivača.

Pročitaj

Policija prepolovila broj štićenih ličnosti

31/10/2014 18:59 | Beograd | Društvo

Policija prepolovila broj štićenih ličnosti

Piše: K. Živanović

Više od 50 političara imalo je državno obezbeđenje početkom godine, međutim, taj broj je sada smanjen za polovinu. U toku je revizija odluka po kojima su MUP ili Vojska Srbije obezbeđivali pojedine ličnosti, te se očekuje da do kraja godine broj onih o čijoj bezbednosti brinu državni organi bude još manji.

Pročitaj

Je li bilo jugoslovenskog kulturnog prostora

31/10/2014 19:00 | Nedelja

Je li bilo jugoslovenskog kulturnog prostora

Piše: Slavko Timotijević

Iako je već iz samog naslova izložbe "50 umetnika iz zbirki MSU - Jugoslovenska umetnost od 1951. do 1989" jasno da se radi o pregledu, o revijalnoj izložbi ili o izložbi koja se, kako kaže njen autor Zoran Erić, "može posmatrati i kao skica i uvod u buduća kompleksnija promišljanja razvoja jugoslovenske umetnosti", ona ipak, imanentno svakoj izložbenoj postavci, pokreće i druga pitanja osim onih koja stoje u osnovnim namerama organizatora.Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Nedelja

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena