RSSVesti dana

Piše: L. V.

Politička borba protiv pristupanja Srbije NATO; puna normalizacija odnosa sa Kosovom bez priznanja nezavisnosti, ali uz potpisivanje obavezujućeg sporazuma o regulisanju odnosa; oporezivanje verskih zajednica i vraćanje veronauke u crkve; protivljenje privatizaciji profitabilnih preduzeća EPS i Telekom; držvana intervencija u privredi; donošenje novog zakona o radu; snažan otklon od grešaka DS, ekonomskog modela pritiska na medije i loše reforme pravosuđa, samo su neki od predloga koje potpredsednik DS Borilsav Stefanović nudi Demokratskoj stranci na usvajanje, saznaje Danas od izvora bliskih Stefanoviću.

Pročitaj

Jovo Bakić: Stefanovićeva stranka ne sme da bude masovna već kadrovska

24/05/2015 22:31 | Beograd | Politika

Jovo Bakić: Stefanovićeva stranka ne sme da bude masovna već kadrovska

Piše: L. V.

Ako Borislav Stefanović bude odlučio da pokrene novu stranku, potrebno je da se okupi što više pametnih i nekompromitovanih osoba. Neophodni su nam čestiti i dokazani stručnjaci različitih profila, ali i stranačkom politikom neuprljana a levičarskim idealima odana omladina. Stranka ne bi smela da bude masovna, već kadrovska, tj. ne bi svako mogao u nju ući. O mojoj ulozi bi se tada dogovorili, kaže za Danas sociolog Jovo Bakić, koji je Stefanoviću pomogao u pisanju strateških dokumenata koje će potpredsednik DS početkom naredne nedelje predati demokratama.

Pročitaj

Stratfor: Malo verovatan ulazak Srbije u EU za deset godina

24/05/2015 22:48 | Ostin | Politika

Stratfor: Malo verovatan ulazak Srbije u EU za deset godina

Piše: P. D.

Malo je verovatno da će se Srbija i Makedonija pridružiti EU u narednih 10 godina, ali obe zemlje mogu da ostvare ekonomsku korist od EU, koja namerava da od 2014. do 2020. odobri Beogradu pomoć od 1,5 milijardi evra, ocenjuje američka bezbednosna i izdavačka kompanija Stratfor.

Pročitaj

Crkveni triler i politička pozadina

24/05/2015 22:52 | Beograd | Društvo

Crkveni triler i politička pozadina

Piše: J.T.

Posle završnice slučaja vladike Filareta koja je bila nalik crkvenom "trileru" sa mogućom političkom pozadinom i nedeljnom pauzom za proslavu praznika Svetih Ćirila i Metodija, Sveti arhijerejski sabor SPC danas bi trebalo da nastavi rad. Na dnevnom redu usvojenom pre desetak dana, posle rasprave o smenama dvojice eparhijskih arhijera - kanadskog Georgija i mileševskog Filareta, ostali su crkvena prosveta, stanje u pojedinim eparhijama SPC i tekuća pitanja, uključujući i kadrovske teme - eventualnu novu "raspodelu" eparhija među srpskim vladikama i imenovanje novog saziva Svetog arhijerejskog sinoda.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSDruštvo

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSScena