RSSVesti dana

Piše: M. R. Milenković

Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije i član Srpske napredne stranke, novi je kandidat za ministra privrede, umesto Dušana Vujovića, koji je 4. avgusta preuzeo resor finansija. Aleksandar Vučić, premijer Srbije, juče je republičkom parlamentu i zvanično predložio Sertića za novog ministra, a Danasu je u kabinetu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković rečeno da će sednica na kojoj će se raspravljati o njegovom izboru biti zakazana u najkraćem roku, najverovatnije početkom sledeće sedmice zbog potrebe da novi ministar privrede što pre stupi na dužnost.

Pročitaj

Zakon za disciplinovanje nezavisnih

19/08/2014 18:38 | Beograd | Ekonomija

Zakon za disciplinovanje nezavisnih

Piše: M. N. Stevanović

Otvoreno pismo u kome je poslovodstvo našeg lista obavestilo nadležne ministre i premijera o apsurdno visokoj kazni od pet miliona dinara koja nam je izrečena prema zakonu o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i jučerašnji tekst „Država na Danasu trenira strogoću“, izazvali su brojne komentare čitalaca, medijskih kuća, novinarskih udruženja kao i onih koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Pročitaj

SNS: Ako mora, u vladu i sa demokratama

19/08/2014 18:56 | Novi Sad, Beograd | Politika

SNS: Ako mora, u vladu i sa demokratama

Piše: Snežana Čongradin

Ukoliko Demokratska stranka nastavi da odbija učešće u „koncentracionoj“ vlasti u Vojvodini, u koju bi ušla Srpska napredna stranka, naprednjaci će pokušati da formiraju prelaznu vladu bez DS, dok u Ligi socijaldemokrata Vojvodine veruju da bi tada najbolje rešenje bili hitni pokrajinski izbori.

Pročitaj

Ne možete govoriti o Čečeniji a da ne govorite o Putinu

19/08/2014 18:43 | Kultura

Ne možete govoriti o Čečeniji a da ne govorite o Putinu

Piše: Marija Krtinić

Otkako je crno-beli nemi film „Umetnik“ pokupio čak pet Oskara 2012, s velikim nestrpljenjem čekalo se novo ostvarenje francuskog reditelja Mišela Azanavisijusa. Sa etiketom „novi film oskarovca“ mogao je da bira koji će sledeći projekat raditi u Holivudu.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

Zdravlje

RSSDijalog

RSSEkonomija

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSScena