RSSVesti dana

Piše: S. Čongradin

Tvrdnje Sande Rašković Ivić, predsednice Demokratske stranke Srbije, da Srbija prodaje Ukrajini oružje tipa raketa "alas" preko Ujedinjenih Arapskih Emirata su besmislene iz prostog razloga što nijedna takva raketa još nije ni proizvedena, odnosno ta proizvodnja nije došla čak ni do faze prototipa, a kamoli do serijske proizvodnje, ocenjuje za Danas Aleksandar Radić, vojni analitičar.

Pročitaj

Jerkov: Uzeli smo 360, a vratili 480 miliona

04/03/2015 21:26 | Beograd | Politika

Jerkov: Uzeli smo 360, a vratili 480 miliona

Piše: L. Valtner

Račun Demokratske stranke je na jučerašnji dan bio blokiran za nešto malo više od 29 miliona dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije. Blokada računa demokrata, zbog kredita uzetih za kampanje, traje više od godinu, a u DS kažu da očekuju da će iz nje izaći najkasnije za mesec i po dana.

Pročitaj

Aleksandar Jovičić: Pajtićeva vlada u senci biće najdugovečnija

04/03/2015 21:35 | Beograd | Politika

Aleksandar Jovičić: Pajtićeva vlada u senci biće najdugovečnija

Piše: Mirjana R. Milenković

Demokratska stranka je 15 godina vodila državu i učestvovala u raznim vladama. Zbog katastrofalnih rezultata takvog vođstva, voljom građana njima jedino i preostaje da vode vladu u senci. Ono što je dobro je to što tako neće biti u prilici da raspolažu budžetom Srbije. Verujem da će vlada u senci Bojana Pajtića biti najdugovečnija vlada DS, kaže Aleksandar Jovičić, poslanik i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke. On u razgovoru za Danas obja�njava kakve su šanse da na mestu predsednika IO stranke nasledi Radomira Nikolića, ali i svoj odnos prema socijalistima i opozicionim strankama.

Pročitaj

MMF: Od 1. aprila struja skuplja za 15 odsto

04/03/2015 21:48 | Kopaonik | Ekonomija

MMF: Od 1. aprila struja skuplja za 15 odsto

Piše: Aleksandar Milošević

Kim Deheng, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, juče je razvejao sve sumnje oko toga da li će struja poskupeti 1. aprila: poskupeće i to za 15 odsto, jer se država tako dogovorila sa MMF-om. To se, kako je rekao, može videti u Memorandumu o ekonomskoj politici, zajedničkom dokumentu Fonda i Vlade Srbije, "koji je potpuno transparentan i javno dostupan".

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSPolitika

RSSHronika

RSSDruštvo

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSSport

RSSScena