RSSVesti dana

30/01/2015 19:00 | Beograd | Pravo Danas

Basara nije uvredio Vukadinovića

Piše: V. Jeremić

Kolumnista Danasa Svetislav Basara nije uvredio Đorđa Vukadinovića, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu i glavnog i odgovornog urednika "Nove srpske političke misli", presudio je Apelacioni sud u Beogradu.

Pročitaj

Jugović: Vučić čudno o Ciprasovoj pobedi

30/01/2015 18:31 | Beograd | Politika

Jugović: Vučić čudno o Ciprasovoj pobedi

Piše: M. Stojanović

Pobeda Sirize je poraz ljudožderskog kapitalizma. Definitivno, uspostaviće se novi odnosi u Evropi koji će biti korisni za Srbiju. Talas levice zapljusnuće južni deo Evrope. To ne može a da se ne oseti i u Srbiji. Ko to pokuša da spreči unapred će biti na gubitku, navodi za Danas Bratislav Jugović, direktor Pokreta socijalista, čiji je lider Aleksandar Vulin.

Pročitaj

Stranke nemaju čvrste dokaze za prisluškivanje

29/01/2015 19:16 | Beograd | Politika

Stranke nemaju čvrste dokaze za prisluškivanje

Piše: Bojan Cvejić

Većina opozicionih stranaka u Srbiji, kako kažu za Danas, imala je sumnje i indicije da su njihove aktivnosti nekada pratile službe bezbednosti i da su prisluškivane, ali tvrde da za tako nešto nikada nisu imale dokaze. Vladajuće partije, s druge strane, nisu želele da kažu da li su ikada imale saznanja da su bile pod nadzorom službi u periodu kada su bile u opoziciji. Socijalisti nisu odgovarali na to pitanje Danasa, dok je potpredsednik SNS i ministar odbrane Bratislav Gašić kratko istakao - „ne mogu o tome“.

Pročitaj

Cipras neće ugroziti brzu prugu do Budimpešte

29/01/2015 19:12 | Beograd | Ekonomija

Cipras neće ugroziti brzu prugu do Budimpešte

Piše: I. Nikoletić

Izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta neće biti ugrožena najavljenom odlukom nove Vlade Grčke da stopira privatizaciju luke Pirej, ocenjuju stručnjaci.Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

RSSHronika

RSSDruštvo

Knjiga

RSSDijalog

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSScena