RSSVesti dana

Piše: Bojan Cvejić

- Koordinator pet timova u okviru sistema "deliveri junit" u kabinetu premijera Aleksandra Vučića biće poznat do kraja godine, kažu za Danas saradnici premijera, i dalje ne želeći da otkriju ko su potencijalni kandidati za to mesto. Kako tvrde u njegovom kabinetu, "deliveri junit" funkcioniše normalno uprkos tome što već nekoliko meseci nema glavnog koordinatora, jer svaki od pet timova ima svog šefa koji premijeru podnosi izveštaje o radu. Oni dodaju da bi šef tu bio samo koordinator, što sada ide preko šefa kabineta premijera Ivice Kojića.

Pročitaj

Milorad Dodik: Vučić nam ne nameće stavove

06/10/2015 20:45 | Politika

Milorad Dodik: Vučić nam ne nameće stavove

Piše: Mirjana R. Milenković

- Sa gospodinom Vučićem imamo korektne razgovore na sve teme, pa i o referendumu. On se ponaša kao pravi državnik koji ne pokušava da nameće svoje stavove drugima, ali je spreman da čuje argumentaciju. I to je ono što je najvažnije - ovako predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Danas odgovara na pitanje da li za referendum ima podršku premijera Aleksandra Vučića, s obzirom da mu je on sugerisao da preispita odluku o referendumskom izjašnjavanju.

Pročitaj

Ekumenizam je za nas nepovratan put

06/10/2015 21:04 | Terazije

Ekumenizam je za nas nepovratan put

Piše: Jelena Tasić

Apostolski nuncije nadbiskup Orlando Antonini nedavno je završio šestogodišnju ambasadorsku misiju u Srbiji i napustio Beograd. Početak njegovog mandata obeležila je druga poseta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića papi Benediktu Šesnaestom, a pred sam kraj njegovog mandata aktuelni predsednik Tomislav Nikolić sreo se sa papom Franjom u Vatikanu. U oproštajnom intervju za Danas nuncije Antonini govori o svojim diplomatskim kontaktima sa srpskim vlastima i Srpskom pravoslavnom crkvom, zajedničkoj srpsko-hrvatskoj crkvenoj komisiji koja treba da ispita slučaj kontroverznog kardinala Stepinca, stavu Vatikana prema kosovskom pitanju, uspomenama koje n

Pročitaj

Albanci sa juga Srbije i Kosova ostali bez ulaznica

06/10/2015 20:56 | Priština, Preševo, Bujanovac Vojkan Ristić | Sport

Albanci sa juga Srbije i Kosova ostali bez ulaznica

Piše: Vojkan Ristić

- Iako je reč o fudbalskoj utakmici, mediji u Prištini na svojim sportskim stranama uoči "istorijskog revanša" između reprezentacija Albanije i Srbije 8. oktobra u Elbasanu u kvalifikacijama za EP potpuno zanemaruju loptačku i u prvi plan stavljaju političku dimenziju utakmice.

Pročitaj

Corax Corax

---------------------------------------------

Pitanje dana

Com_medi@

RSSSvet

RSSSrbija

RSSKultura

RSSSport

RSSCitizen