Šta je Danas na meniju, Danas podkastFoto: Danas

„Šta je Danas na meniju?“ je novi Danasov podkast koji publici pruža jedinstveni uvid u atmosferu koja vlada u redakciji Danasa. Povod za okupljanje je naručivanje hrane, a dok čekamo da hrana stigne – pretrešćemo aktuelne teme i prokomentarisati ih uz bezbroj digresija.

Pitanje „Šta je Danas na meniju?“ jedno je od ključnih pitanja koje u toku radnog dana postavimo svojim kolegama.

Ono je povod da se na pauzi okupimo i uz omiljenu hranu u opuštenoj atmosferi prodiskutujemo o najnovijim vestima, aktuelnim temama i malo se opustimo od stresa redakcijske svakodnevice.

Upravo je ovo pitanje – „Šta je Danas na meniju?“ poslužilo kao inspiracija za okvir novog koncepta Danas podkasta.

Šta je Danas na meniju: O čemu smo razgovarali u jedanaestoj epizodi novog Danas podkasta?

U jedanaestoj epizodi smo se pozabavili radom naših kolega iz drugih medija – ko se prilikom izveštavanja o nestanku Danke Ilić pridržavao kodeksa novinara, ko ga je kršio i šta je sve sporno u tabloidnom pristupu izveštavanju o ovako osetljivim temama. Osim toga, osvrnuli smo se i na druge aktuelne teme – predlog Aleksandra Šapića da se grob Josipa Broza Tita izmesti iz Beograda, izbor Miloša Vučevića za mandatara nove Vlade Srbije, a pomenuli smo i fenomen svetskog uspeha pesme „Jutro je“ Nade Topčagić.

Važna napomena za sve gledaoce i slušaoce: Ova epizoda podkasta “Šta je Danas na meniju?” je snimana u sredu, 3. aprila, u jeku potrage za nestalom devojčicom i u tom trenutku nismo imali predstavu kako će se potraga završiti.

Celu epizodu možete da pogledate na snimku u okviru ovog teksta, a ona je takođe dostupna i na YouTube kanalu Danasa i podcast platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher i Spotify. Potrebno je da u pretrazi upišete Danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari