“Čestitam opoziciji, jutro im je donelo sreću, neka traju kao i Erdogan”: Nada Topčagić za Danas o velikom hitu koji se sinoć orio Istanbulom 1Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Čestitam opoziciji koja je pobedila. Jutro im je donelo sreću, neka traju kao Erdogan, kaže za Danas pevačica Nada Topčagić koja izvodi pesmu „Jutro je“ koja je obeležila pobedu opozicije u Turskoj na lokalknim izborima.

„Donela mi je veliku radost. Ta pesma je zaista hit nad hitovima, što ovo i pokazuje“, kaže Topčagić.

Ona podseća da je pesma nastala 1989. godine, kad su počela previranja.

„To je bio veliki hit. Onda su počeli ratovi, nažalost. Ali i dan danas vidite da je ta pesma opstala“, kaže Topčagić.

Ona dodaje da veliko priznanje mora odati priznanje i Zlatanu Ibrahimoviću koji je rastao uz tu pesmu.

Ista pesma – Jutro je – pevala se u Turskoj i 2019. godine. Topčagić kaže da je tada bilo izjava da će biti pozvana da peva u Turskoj.

„Možda me i pozovu tamo da pevam sa Halidom Muslimovićem. Tada su rekli da će me zvati. Pristala bih“, kaže Topčagić.

Ona zasluge odaje i kompozitoru Miši Markoviću.

„Najviše mi je žao što Miša Marković, kompozitor, nije među živima i što ovo nije doživeo. On je jedini kompozitor koji svoje pesme nije prodavao. Velike hitove je imao. Borio se za svoje pesme kao za svoje dete. Nudili su mu toliko novce, ali, za razliku od drugih kompozitora, on nijednu svoju pesmu nije prodao“, kaže Topčagić i podseća na neke od njegovih velikih hitova – Srce je moje violina, Šta će mi šalvare, Ej Branka, Branka… „Sve su to veliki hitovi“, zaključuje Topčagić.

Podsetimo, glavna opoziciona partija u Turskoj, Republikanska narodna partija (CHP) pobedila je na lokalnim izborima u Istanbulu i Ankari, dva najveća grada, i sprema se da preuzme i druge gradove, kao što je Bursa, veliki industrijski grad na severozapadu koji je preuzet od AKP-a od 2004.

Erdogan je sinoć iz sedišta svoje stranke u Ankari i pred potištenom, neobično tihom masom, obećao da će „poštovati odluku nacije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari