Šta je Danas na meniju, Danas podkastFoto: Danas

„Šta je Danas na meniju?“ je novi Danasov podkast koji publici pruža jedinstveni uvid u atmosferu koja vlada u redakciji Danasa. Povod za okupljanje je naručivanje hrane, a dok čekamo da hrana stigne – pretrešćemo aktuelne teme i prokomentarisati ih uz bezbroj digresija.

Pitanje „Šta je Danas na meniju?“ jedno je od ključnih pitanja koje u toku radnog dana postavimo svojim kolegama.

Ono je povod da se na pauzi okupimo i uz omiljenu hranu u opuštenoj atmosferi prodiskutujemo o najnovijim vestima, aktuelnim temama i malo se opustimo od stresa redakcijske svakodnevice.

Upravo je ovo pitanje – „Šta je Danas na meniju?“ poslužilo kao inspiracija za okvir novog koncepta Danas podkasta.

Šta je Danas na meniju: O čemu smo razgovarali u desetoj epizodi novog Danas podkasta?

U jubilarnoj desetoj epizodi smo razgovarali o aktuelnim temama, a vodila nas je misao „Šta to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe živote?“ – a osim toga, interesuje nas i šta to ima u ljudima da ih vodi ka teorijama zavere. Zašto je Zoran Kostić Cane napustio „Utisak nedelje“ i zašto bismo to uopšte morali da znamo? Sa druge strane, svetsku javnost je uznemirio nestanak princeze Kejt Midlton, loše fotošopirana fotografija je podgrejala glasine, a društvene mreže su učinile svoje i krenule su različite teorije o pravim razlozima njenog nestanka. Osvrnuli smo se na aktuelne beogradske probleme, a ako ostanete sa nama do kraja, moći ćete da čujete i koje su nam omiljene teorije zavere.

Važna napomena za sve gledaoce i slušaoce: Ova epizoda podkasta “Šta je Danas na meniju?” je snimana u sredu, 20. marta, kada javnosti nisu bili poznati detalji o zdravstvenom stanju princeze od Velsa, Kejt Midlton.

U međuvremenu, u petak, princeza se oglasila i saopštila da joj je dijagnostikovan kancer. Nakon konsultacija, odlučili smo da ipak objavimo snimljenu epizodu u celosti, onako kako je ona i zamišljena u trenutku kada smo je snimali.

Princezi Kejt, kao i svim osobama koje se bore sa kancerom, želimo brz oporavak, a nama će ovo iskustvo značiti kao lekcija u produkcionom smislu i potrudićemo se da u budućnosti skratimo vremenski period između snimanja i objavljivanja jedne epizode, ali i da povedemo više računa kada komentarišemo teme koje se “grade” i o kojima u trenutku snimanja nemamo dovoljno informacija.

Hvala na pažnji i razumevanju,
Nina, Željko i Čeda, autori podkasta “Šta je Danas na meniju?”

Celu epizodu možete da pogledate na snimku u okviru ovog teksta, a ona je takođe dostupna i na YouTube kanalu Danasa i podcast platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher i Spotify. Potrebno je da u pretrazi upišete Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari