"Ne postoji nijedna muzička genijalnost kojom se može opravdati bahatost": Sagovornici Danasa o Canetovom napuštanju emisije "Utisak nedelje" 1Printscreen: Nova S

Tokom svog gostovanja u Utisku nedelje frontmen Partibrejkersa, muzičar i pesnik Zoran Kostić Cane napustio je emisiju bez objašnjenja. Sagovornici Danasa podeljenih su mišljenja, međutim, žao im je što Cane nije ostao do kraja emisije.

Neposredno nakon što je na samom početku „Utiska nedelje“ u nedelju uveče Olja Bećković predstavlila Kostića, došlo je do verbalne rasprave. Posle kraće prepirke usledile su reklame, nakon kojih Kostić više nije bio prisutan u studiju.

Zoran Kostić Cane je napustio emisiju. Najiskrenije ne znam zašto je otišao i verujem da će biti prilike da nam on odgovori na to pitanje“, rekla je nakon toga voditeljka Olja Bećković.

Petar Janjatović, muzički novinar i kritičar, takođe je bio gost u jučerašnjoj emisiji. Smatra da je u pitanju obostrani nesporazum.

„Nisam siguran da mogu da dam neko precizno objašnjenje jer ni meni nije najjasnije šta se dogodilo. Svakako sam bio zatečen kad se dogodilo. Žao mi je što Cane nije ostao sa nama u emisiji. Sigurno bi bilo mnogo zanimljivije. Mada se ispostavlja da je emisija postala mnogo gledanija nego da je sve bilo normalno“, navodi Janjatović.

Predsednik društva za održivu budućnost „Koraci“ Marko Oljača kaže da se sa Canetom nije ništa desilo, već da se on desio sam sebi.

„Šta se desilo sa Canetom – zapitao se neko sinoć. Ništa se sa Canetom nije desilo ili mu se desio on sam. Svi mi volimo i cenimo Caneta, podržavamo njegove provokacije, poluavangardne performanse, bezobrazne šale i ekscentričnost, tačno u onoj meri u kojoj on ne poštuje svoju publiku. Ne postoji muzička i svaka druga genijalnost, niti nesporno važno mesto koji jedan umetnik može imati u izgradnji našeg savremenog kulturnog identiteta, kojim se može opravdati bahatost, samoljublje i arogancija“, kaže Oljača.

Ipak, kao i Janjatoviću, žao mu je što je Cane otišao iz Utiska nedelje, jer kako navodi, mnogi koji vole Caneta su sa znatiželjom čekali da čuju šta će reći.

Radio voditelj Igor Brakus smatra da je Cane napustio emisiju jer ga je voditeljka Olja Bećković iznervirala, kao i da ovo nije bitna tema.

„Pa koga je uopšte briga za to? Evo, mene nije, ali ste me pitali za komentar pa da ne bude da nisam hteo da odgovorim. Dopuniću da je vrlo moguće Služba organizovala sve ovo kako bi se „krug dvojke“, pored odlaska Ivana Ivanovića na novu kablovsku televiziju, bavio problemima kojima zapravo treba da se bavi a ne nekim glupostima oko pokradenih izbora i izdaje nacionalnih interesa“, kaže Brakus.

Podsetimo, Zoran Kostić Cane se požalio da ne čuje voditeljku i da mora da joj čita sa usana, na šta mu je ona predložila da sedne na stolicu bliže njoj ili da kupi slušni aparat.

„Pa možete vi da se prebacite ovde (pokazujući na stolicu koja je bila bliža njoj). Da pričamo normalno je da vi počnete da se ponašate normalno i da ne vičete na nas s početka“, izjavila je Bećković.

„Šta?“, kratko je izjavio Kostić.

Nakon tog razgovora usledile su reklame, nakon kojih Cane više nije bio u studiju. Razgovoru koji se deli na društvenim mrežama očigledno je prethodio verbalni sukob pre živog uključenja, ali niko od učesnika nije želeo javno da priča o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari