Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 1.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

20/09/2013 16:25 | London, Beograd

Da li će se po otvaranju pregovora sa EU promeniti vizni režim

Britanija ne ukida vize Srbiji

Autor: B. Cvejić

London, Beograd - Velika Britanija neće ukidati vize za građane Srbije niti će "ublažiti" proceduru za njihovo dobijanje bez obzira na početak pregovora o članstvu sa EU, rečeno je Danasu u Ministarstvu unutrašnjih poslova britanske vlade. Oni ističu da Velika Britanija nije deo Šengenskog sporazuma EU o vizama, kao i da sporazumi Unije o viznim olakšicama ne utiču na promenu njihovog viznog režima.

"Neće biti promena u postojećoj proceduri za dobijanje viza za građane Srbije koji žele da putuju u Veliku Britaniju", napominju u Houm ofisu. Kako istovremeno navode, oni su posvećeni tome da od Velike Britanije naprave "atraktivno turističko mesto i destinaciju za najbolje i najpametnije koji bi došli da rade".

Velika Britanije je, podsetimo, ukinula vize za Hrvatsku još u martu 2006. godine, malo nakon početka njihovih pregovora o pristupanju EU. To se, međutim, nije desilo sa Crnom Gorom.

Inače, na spisku od oko 125 zemalja kojima su potrebne vize za Veliku Britaniju nalazi se i 12 evropskih država. Osim Srbije i Crne Gore, bez vize na Ostrvo ne mogu ni građani Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, Rusije, Turske, Ukrajine, Vatikana, kao i, kako se navodi, Kosova.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)