" />
" />
Site name

Da li će se po otvaranju pregovora sa EU promeniti vizni režim

Britanija ne ukida vize Srbiji

Velika Britanija neće ukidati vize za građane Srbije niti će "ublažiti" proceduru za njihovo dobijanje bez obzira na početak pregovora o članstvu sa EU, rečeno je Danasu u Ministarstvu unutrašnjih poslova britanske vlade. Oni ističu da Velika Britanija nije deo Šengenskog sporazuma EU o vizama, kao i da sporazumi Unije o viznim olakšicama ne utiču na promenu njihovog viznog režima.

Piše: B. Cvejić

London, Beograd 20. septembar 2013. 16:25

"Neće biti promena u postojećoj proceduri za dobijanje viza za građane Srbije koji žele da putuju u Veliku Britaniju", napominju u Houm ofisu. Kako istovremeno navode, oni su posvećeni tome da od Velike Britanije naprave "atraktivno turističko mesto i destinaciju za najbolje i najpametnije koji bi došli da rade".

Velika Britanije je, podsetimo, ukinula vize za Hrvatsku još u martu 2006. godine, malo nakon početka njihovih pregovora o pristupanju EU. To se, međutim, nije desilo sa Crnom Gorom.

Inače, na spisku od oko 125 zemalja kojima su potrebne vize za Veliku Britaniju nalazi se i 12 evropskih država. Osim Srbije i Crne Gore, bez vize na Ostrvo ne mogu ni građani Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, Rusije, Turske, Ukrajine, Vatikana, kao i, kako se navodi, Kosova.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.