Čedomir Jovanović: Razgovaraću sa Vučićem 1Foto: www.mc.rs

Svakako ću razgovarati sa Vučićem kao što sam uvek razgovarao sa svima i u tim razgovorima zaista ni jedina niti prva tema neće biti moje mesto u njegovoj vladi, rekao je danas predsednik Libralno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, navodeći da takvog razgovora dosad nije bilo.

Ja na takav način ne doživljavam politiku, mene interesuje nešto drugo, šta će biti sa ovom zemljom i društvom za šest meseci, rekao je Jovanović, na konferenciji za novinare, odgovorajući na pitanje da li će se odazvati na eventualni poziv Vučića na razgovor o vladi.

Jovanović je naglasio da neće praviti „tajne dogovore, neće da švercuje LDP, sebe i ideje koje simbolizujemo“, niti misli da bi to bilo moguće. Prema njegovim rečima, svaka odluka u stranci će se doneti racionalno, porazgovaraće šta mu je redosled obaveza.

Da uspostavimo političku ravnotežu u političkom životu zemlje, uz jaku Srpsku naprednu stranku da imamo jaku stranku koja je sposobna da ponudi zemlji alternativu, rekao je Jovanović, koji je naglasio da neće dopustiti da se kompromituje ideja LDP.

On je rekao da se „ne gura“ u Vladu, već je njegova prva obaveza reafirmisanje građanske političke scene koja je dezorijentisana, konfuzna i kreće se od podrške Demokratskoj stranci Srbije i Dverima do jalove kritike Vučića, za kojeg je naglasio da je ubedljivo pobedio na izborima.

Moj odnos prema Vučiću je kao i prema svakome drugom u ovoj zemlji, jasan je i proizilazi iz onog što sam radio dvadeset godina, isti je prema Vučiću kao i prema svakom drugom, u meri u kojoj su oni korisni za ovu zemlju moći će da računa i na mene, rekao je Vučić.

Jovanović je rekao da će uvek biti taj koji će stati pored njega ako se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, ali i protiv njega ako je on paradigma vlasti sa fantomkama.

Jovanović je rekao da nema ništa protiv eventualnog dogovora Nenada Čanka i Vučića oko koalicije u Vojvodini. To će za mene biti isti onaj Čanak koji je do juče bio samnom, za mene su Pastor i Čanak i danas isti oni ljudi koji su bili juče kada su bili sa Pajtićem u pokrajinskoj koaliciji, interesuje me program, ja tako razmišljam o politici, rekao je Jovanović.

Jovanović kaže da nema dilemu da bi oni, kao i Rasim Ljajić, u Vučićevoj vladi radili isto ono što bi da su sa njim. Jovanović smatra da nema ozbiljnih nesporazuma sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) Borisa Tadića.

O kooridinatama našeg budućeg delovanja i onome što mislim da smo dužni zajedno da uradimo treba da razgovaramo na sastancima, rekao je Jovanović, navodeći da poruka ne treba da se šalje preko konferencije za novinare.

Jovanović je rekao da ne želi poseban poslanički klub u skupštini Srbije za LDP, već sa SDS postoji dogovor o zajedničkom delovanju parlamentu. Poznato je i da kada imate dva kluba imate više vremena za diskusiju, ali u svakom slučaju odluka će biti rezultat dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari