Savez samostalnih sindikata nema ništa protiv da se Ambasada Crne Gore useli na prvi sprat zgrade na Trgu Nikole Pašića, jer je to u sukcesiji pripalo Sindikatu Crne Gore, izjavio je za Danas potpredsednik SSSS Zoran Mihajlović.


On ističe da ova sindikalna organizacija nema ništa sa eventualnim preseljenjem crnogorske ambasade u Dom sindikata, ali da pretpostavlja da je reč o dogovoru da crnogorski sindikat ustupi te prostorije Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. „To je jedan deo prvog sprata u zgradi Sindikata od 150 do 200 kvadratnih metara, koji već dugo stoji zatvoren i uopšte se ne koristi“, objašnjava Mihajlović povodom izjave šefa diplomatije Crne Gore Igora Lukšića da bi Ambasada u Beogradu mogla da se preseli u Dom sindikata.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Danasu je rečeno da oni nemaju informacije o preseljenju drugih ambasada, već samo o preseljenju srpskih ambasada po svetu. Za odgovor o preseljenju ostali smo uskraćeni i u sadašnjem sedištu crnogorske ambasade, odakle su nas uputili na njihovo Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Lukšić je juče izjavio da su u toku pripreme za preseljenje Ambasade Crne Gore u prostor Saveza sindikata u Beogradu. „Postoji aranžman sa Savezom sindikata o korišćenju prostora na Trgu Nikole Pašića i pripreme su uveliko u toku da se ambasada preseli u taj objekat“, rekao je Lukšić novinarima u Podgorici. Ministar je naveo da je Crna Gora „zainteresovana da preuzme vlasništvo nad tim objektom“, koji bi mogao da se koristi i za Kulturno-informativni centar Crne Gore.

Zbog odluke o vraćanju starim vlasnicima vile „Crnogorka“, u kojoj su smeštene ambasada i rezidencija Crne Gore u Beogradu, prema Lukšićevim rečima, „već neko vreme“ se razgovara i sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije o novom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari