Vlada SNS, SPS i URS koju će Srbija dobiti sigurno nije izraz volje građana. Brojčano možda da, ali su partije koje prave vladu dobile poverenje birača na drugačijoj platformi od one koju danas zastupaju. SPS je na izborima nastupala kao strateški partner politike DS, URS kao zakleti neprijatelj SNS, a Tomislav Nikolić kao kandidat koji će uhapsiti Dinkića, Dačića, a pritom i poništiti sve dogovore s Prištinom. Danas, Nikolić najavljuje pregovore sa Jahjagom, a Dačić povratak bezbednosnih snaga na KiM – ističe u razgovoru za Danas potpredsednica DS Jelena Trivan.

Odgovarajući na pitanje kako će se demokrate ponašati kao opozicija, Trivanova poručuje da „u tom ideološkom i vrednosnom haosu, naš je posao da Srbiji ponudimo alternativu i politiku koja zna za vrednosti i ciljeve, a ne samo demagogiju i matematiku. DS će biti odgovorna opozicija, koja iza sebe ima ogroman broj građana koji nisu glasali za ovakvu Srbiju“.

Ipak, hoćete li u Narodnoj skupštini glasati za evropske zakone?

– DS se izborila za evropski put Srbije i ne može ona biti kočničar, nego lokomotiva evropske Srbije. Svejedno da li je u vlasti ili opoziciji:

Šta će se u narednom periodu dešavati u stranci? Kakva je atmosfera među članstvom i rukovodstvom, pošto se u javnosti govori o sukobima u vrhu DS?

– Naravno da će politički oponenti puštati takve informacije u javnosti s namerom da oslabe DS, ali to nema nikakve veze sa stvarnošću i to će vreme najbolje pokazati. Među demokratama sigurno nema sukoba kao u drugim strankama, kod kojih su ti sukobi stvarni, ali se o njima ćuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari