Upravni odbor RTV Vojvodina smenio je kompletno rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa, generalnog direktora Blažu Popovića, direktora televizije Aleksandra Dotlića, direktora radija Jožefa Klema, glavnog urednika televizije Ljubišu Nikolina i glavnog urednika radija Radovana Balaća.

Sadašnji menadžment ostaće u v.d. stanju do imenovanja novog rukovodećeg kadra, a pre toga će Republička radiodifuzna agencija saopštiti imena novih šest članova UO RTV-a.

Prema saznanjima Danasa, na mesto Popovića trebalo bi da dođe njegov sadašnji pomoćnik Miodrag Koprivica, dok bi za novog predsednika Upravnog odbora bio imenovan Selimir Radulović. Koprivica je bio član JUL-a i radio na mestu direktora marketinga vojvođanske televizije i u Novosadskom sajmu, dok se Radulović nalazio na funkciji pokrajinskog sekretara za kulturu u vreme socijaliste Radomana Božovića.

Odluka o smeni kompletnog menadžmenta doneta je, kako se ističe, zbog loših rezultata i rušenja ugleda kuće, ali juče se moglo čuti da je osnivač servisa, AP Vojvodina, nezadovoljna količinom informacija o Pokrajini na programu RTV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari