Na slavi DSS Saša Radulović i Čepurin 1Foto Fonet

DSS je o jednom trošku obeležila stranačku slavu Đurđevdan i ulazak u parlament Srbije. Skromnu svečanost, uz slavski kolač, piće i hranu, uveličali su i novopečeni prijatelji DSS iz opozicije koji su ovu stranku i njene koalicione partnere iz Dveri podržali na ponovljenim parlamentarnim izborima.

Među gostima bili su Saša Radulović, lider Dosta je bilo, njegove stranačke kolege, Boško Obradović, predsednik Dveri, Konstantin Samofalov, portparol SDS Borisa Tadića, ali i ruski ambasador Aleksandar Čepurin. Predstavnika DS u petak u sedištu DSS nije bilo, jer i oni slave istu slavu.

– Gospodin Čepurin nam je iz Rusije preneo čestitke za izborne rezultate, želje Jedinstvene Rusije za produbljivanjem saradnje naših stranaka, ali i njihova očekivanja da kroz parlament utičemo na jačanje ekonomskih veza sa Rusijom i na jačanju anti-NATO aktivnosti, objasnila je novinarima Sanda Rašković Ivić, predsednica DS. Na pitanje da li je DSS pozvao i druge ambasadore, odgovorila je da nije pozivan niko, da je Čepurin sam poželeo da čestita izborne rezultate, a da su njegove čestitke povodom stranačke slave samo bonus.

Na pitanje Danasa da li će DSS nastaviti saradnju sa opozicionim strankama koje su ih podržale na ponovljenim izborima, predsednica DSS odgovorila je da će to biti saradnja oko tema koje ih spajaju – izborna krađa, promena izbornog zakona, demokratizacija društva, sloboda medija i promena nekih medijskih zakona. Ona je napomenula da ne očekuje saradnju oko osporavanja Briselskog sporazuma, jer DSS-Dveri su tu usamljene, ali ni oko približavanja Srbije NATO paktu. Istakla je da DSS ostaje na evroskeptičnoj liniji.

– Ovaj Đurđevdan mi je naročito mio, jer pre godinu dana su počeli strašni udari na DSS i želja da se naša stranka podvede pod Vučićev šinjel. U tome Vučić nije uspeo, DSS je ostala svoja, prava i ljuta opoziciona stranka. Hvala Svetom Georgiju, hvala narodu i svim kolegama iz opozicije koji su stali uz nas, rekla je Rašković Ivić i dodala da se ova stranka neće odustati od toga da istera na čistac šta je bilo sa izbornom krađom. Najavila je i da će opozicija zajedno predati parlamentu predlog promene izbornog zakona. Obeležavanju slave prisustvovali su i Dragan Maršićanin, Aleksandar Popović, Kosta Čavoški i Đorđe Vukadinović, koji se posebno zahvalio novinarima na hrabrosti i izveštavanju.

DSS i Dveri u dva kluba

DSS i Dveri odmah po ulasku u parlament formiraće dva poslanička kluba. Podeljen je i broj mandata, tako da će DSS imati šest poslanika, a Dveri sedam. Šef poslaničke grupe DSS biće Sanda Rašković Ivić, a Dveri Boško Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari