Premijer Aleksandar Vučić ne misli da je bilo državnog udara, ali da ima namera da se urušava Vlada Srbije – glavni je akcenat njegovih komentara prekjučerašnjih medijsko-političkih zavrzlama i spekulacija o državnom udaru sinoću emisiji RTS-a „Upitnik“.

Pošto je dao udžbeničku definicijudržavnog udara premijer svoj odlazak na poligrafzbog neistine o uceni jenog zloupotrebljenog čoveka sumom od 120 evra i jednom trenerkom kao i držanje u čitavoj aferi obrazložio sledećim stavom: „Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva senka.“Inače, rekao je i da razume da je premijer i najodgovornija pa zato i najnapadanija osoba u državi i da „nekome smeta“.

Govoreći o promoteru čitave priče premijer je naglasio da se sa urednikom Informerapolitički ne slaže, ali da ga ljudski ceni pa i kao novinara koji je mnogo bolji od svih onih koji ga prozivaju. „Nemam o njemu šta loše da kažem, smatram ga časnim i

pristojnim čovekom i moralnim novinarem“, rekao je Vučić. Međutim. govoreći o državnom udaru pre desetak dana“Vučićević je izneo neke stvari koje nisu nisu sasvim istinite. U ovom slučaju, ja ne mislim da je bilo državnog udara, nije bilo ni snage, ni volje za to.“

Vučić je poručio da neće da dozvoli da država bude reketirana i da neko ucenjuje Vladu, da preti da će je napadati u javnosti, ako im ne daju listove Politika i Novosti. U pokušaju preuzimanja ta dva lista, ocenio je Vučić, radilo se o marifetlucima vrha Demokratske stranke (DS), biznismena Miroslava Bogićevića, vlasnika lista Kurir Aleksandra Rodića i tadašnjeg državnog funkcionera Dušana Bjelopetrovića.

Osvrćući se na relativizovanje u javnosti značaja poligrafa, Vučić je zapitao lidera DS i premijera Vojvodine Bojana Pajtića zašto on neće na detektor laži.

O zapadnim ambasadorima

„Ambasador SAD Majkl Kirbi je moj dobar poznanik, a prijatelj Srbije“, rekao je Vučić. Sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportomprofesionalno sarađuje i to sve što može da kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari