Željko Ožegović, kandidat Liberalno-demokratske partije za gradonačelnika Beograda na prošlim izborima, trebalo bi da dobije funkciju državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, saznaje Danas.

Na čelu tog resora je Kori Udovički, koja je u vladu premijera Aleksandra Vučića ušla kao nestranački stručnjak, a status eksperta imao bi i Ožegović, nekadašnji predsednik opštine Novi Beograd i član Gradskog veća Beograda. On će u Ministarstvu najverovatnije biti zadužen za oblast lokalne samouprave.

Kako Danas nezvanično saznaje, Željko Ožegović ima punu podršku LDP i njenog predsednika Čedomira Jovanovića za ulazak u Vladu Srbije. „Kada već na izborima 16. marta nismo dobili mogućnost da kao stranke pomognemo u obavljanju neophodnih reformskih poslova u Srbiji, dobro je da se šansa da pomogne ovom društvu pružila Ožegoviću, za koga smo i na beogradskim izborima smatrali da je najbolji čovek za rešavanje problema lokalnih samouprava. Za ulazak u kabinet Kori Udovički na mestu državnog sekretara Željko Ožegović uživa podršku LDP i Čedomira Jovanovića“, rečeno je našem listu.

Podsetimo, u periodu kada je Jovanović bio potpredsednik Vlade Srbije Udovički se nalazila na mestu ministarke energetike, potom je bila guvernerka Narodne banke, a njih dvoje su do danas ostali u dobrim odnosima.

Ožegović, koji juče nije želeo da potvrdi saznanja našeg lista, posle martovskih izbora je pominjan kao kandidat za jednog od potpredsednika LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari