Policija je privela na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda zbog sumnje da je organizovao distribuciju lažnih uplatnica u Boru, kao i zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije Miloša Miščevića, saopštio je sinoć MUP.

Iskazi osumnjičenih biće dostavljeni na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja istragu o ovom slučaju, u okviru koje su do sada podnete krivične prijave zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj protiv tri osobe iz Bora – Suzane Stojanović, Nemanje Nikolića i Dragana Terzića.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nije se do zaključenja ovog izdanja Danasa izjašnjavao o privođenju dvojice osumnjičenih za zloupotrebu u Boru, kao ni o tome da li će danas početi najavljivani štrajk glađu i žeđu. Vučić je za RTS rekao da će o štrajku odlučiti danas, nakon konsultacija sa predsednikom SNS Tomislavom Nikolićem.

Pred vanredne parlamentarne izbore u opštini Bor 20. juna, građani te opštine su iz pošte dobili lažne uplatnice po kojima je trebalo da uplate 1.800 dinara za kampanju SNS.

SNS je optužila vlast navodeći da je samo ona mogla da zloupotrebi javno preduzeće kako bi odbila građane od te stranke. Ta stranka je tada zatražila od državnih organa da u roku od 48 sati uhapse „sve počinioce izborne prevare u Boru“. Naprednjaci su podneli 25.juna Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT Srbija Gorana Ćirića zbog organizovanja podele lažnog izbornog materijala preko pošte pred lokalne izbore u Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari