Pobedićemo SNS: Udruženi za slobodan Novi Sad, Kreni Promeni i "Heroji" Miše Bačulova zajedno i posle izbora 1Foto: Danas/A. L.

Sve opozicione izborne liste u Novom Sadu, „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koju čini 12 opozicionih stranaka, pokreta i grupa građana, „Dr Savo Manojlović – I ja sam Novi Sad – Kreni promeni“ i „ Heroji – Miša Bačulov“ održale su zajedničku konferenciju za medije gde su najavili saradnju i nakon izbora.

Lideri ovih koalicija su istakli da posle izbora neće sarađivati sa SNS ni na koji način i da će zajedno sprečiti pokušaje prekrajanja izborne volje građana, ako je bude bilo.

– Ove izborne liste činiće buduću većinu u Skupštini grada Novog Sada. One će Novi Sad učiniti prvim slobodnim gradom u Srbiji. Potrebno je samo da ponovimo izborni rezultat iz decembra kada je SNS sa svim strankama koje čine njihovu sadašnju koaliciju dobila 45, a opozicija 55 odsto glasova. Pobedili smo ih tada, sada ćemo ih pobediti još ubedljivije. Novi Sad je spreman za promene i to se mora desiti. Vreme je da Novim Sadom upravljaju njegovi građani, a ne centri moći van našeg grada – izjavio je jedan od nosilaca liste Udruženi za slobodan Novi Sad, Borislav Novaković.

Jedan od osnovnih preduslova za pobedu opozicije jeste dogovor o zajedničkoj kontroli izbora, kako je rekao Danilo Babić iz „Kreni Promeni“.

Kako ističe, spremili su zajedno preko 1000 kontrolora koji će budno motriti šta se događa na biračkim mestima te postigli saglasnost da koordinisano deluju na izborni dan.

– U Novom Sadu nema bojkota i celokupna opozicija izlazi na izbore. Izlazimo na izbore na različitim listama, ali smo jedinstveni u nameri da sačuvamo svaki glas građana Novog Sada. Dogovorom da zajedno kontrolišemo izbore opozicija je pokazala odgovornost prema građanima i visok stepen zrelosti prema situaciji u kojoj se nalazimo. Uvereni smo da ukoliko izađemo masovno na izbore da ćemo posle drugog juna biti u situaciji da dođemo do smene naprednjačke vlasti i željenih promena – izjavio je Babić.

Pobedićemo SNS: Udruženi za slobodan Novi Sad, Kreni Promeni i "Heroji" Miše Bačulova zajedno i posle izbora 2
foto: Danas/A. L.

Nosilac izborne liste „Heroji“, Miša Bačulov kazao je kako su jutros zajedno podneli krivične prijave protiv osumnjičenih za organizovanje kupovine glasova u Novom Sadu, a podneće ih još jer su uspeli potpuno da razotkriju namere i mrežu od 50 ljudi koje je SNS angažovao za kupovinu glasova.

„Znamo sve detalje, ko su ti ljudi, njihove lokacije gde će okupljati glasače kao i koliko im novca nude. Imamo način da to sprečimo i nećemo im dozvoliti da sprovedu ono što su zamislili“, kazao je Bačulov.

– Osim ovoga, naglašavam da je fotografisanje glasačkog listića krivično delo i da će naši kontrolori posebnu pažnju posvetiti tome, podnositi prijave protiv takvih lica i sprečiti ovaj deo lanca kupovine glasova. Očigledno, izborna pravila nisu ravnopravna za sve, ali pobedićemo ih i po njihovim pravilima i uslovima. Često sam vodio neravnopravne borbe i imao teške protivnike, pa sam pobeđivao. Tako će biti i sa protivnicima iz SNS u Novom Sadu koji se stide svojih biografija, pa se kriju iza imena predsednika države. Jasno je da se stide svojih kandidata iz Novog Sada, čim ih kriju kao zmija noge. Za razliku od njih, mi svi izlazimo na izbore pod svojim imenom, sa svojim biografijama i uspesima koje imamo i bez politike – izjavio je Bačulov.

Pobedićemo SNS: Udruženi za slobodan Novi Sad, Kreni Promeni i "Heroji" Miše Bačulova zajedno i posle izbora 3
foto: Danas/A. L.

Prvi na listi kandidata za odbornike „Udruženi za slobodan Novi Sad“, Miloš Tubić rekao je da SNS doživljava proces raspadanja u Novom Sadu i nalaze se u potpunom rasulu.

– Neće im pomoći nikakvi manifetluci na dan izbora, jer mi to nećemo dozvoliti. Jasna većinska volja građana je na strani opozicije, ali posle naše pobede mi nećemo sprovoditi revanšizam kao što su drugi činili. Očekujem da će nam čestitati na pobedi i mirno napustiti funkcije i fotelje, jer smo mi komšije i treba da živimo u ovom gradu i posle izbora – izjavio je Tubić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari