U organizaciji američkog Saveta za inkluzivno upravljanje i Saveznog ministarstva spoljnih poslova Švajcarske u prištinskom hotelu Sirius sutra bi trebalo da se održi okrugli sto na temu „Skupštine Srbije i Kosova i normalizacija odnosa“.

Poslanici iz takoreći svih parlamentarnih grupa u obe skupštine trebalo bi da razgovaraju o ulozi ovih institucija u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Prema listi dostavljenoj Danasu, na listi učesnika iz Beograda su: Aleksandar Jablanović (Pokret socijalista), Vladeta Kostić (SNS), Aida Čvorović (sa liste DS), Janko Veselinović (SDS), Nada Lazić (LSV), Dejan Radenković i Vanja Vukić (SPS). Skupštinu Kosova trebalo bi da, između ostalih, predstavljaju: odlazeći šef kosovske diplomatije Enver Hodžaj i Adem Grabovci (DPK), ljir Deda i Dardan Moljikaj (Samoopredeljenje), Sadri Ferati (DSK), Andrijan Đini, (AZBK), Slobodan Petrović (Srpska lista), Jakup Krasnići (Inicijativa za Kosovo)… Ako se ne računa to što je Slavica Đukić Dejanović, kao predsednica Skupštine Srbije, pre nekoliko godina primila člana tadašnjeg Predsedništva kosovskog parlamenta Petra Miletića iz SLS, ovo je prvi susret poslanika dve skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari