Glavni uzrok deficita u Srbiji su partijske privilegije. Političke stranke su javni sektor u koji je ugurano 700.000 članova sa diplomama izmišljenih fakulteta na izmišljena radna mesta. Partijski parazit je napao javni sektor i to plaćaju danas svi građani Srbije, istakao je juče Saša Radulović, bivši ministar privrede i predsednik pokreta „Dosta je bilo“, čija je prva godina postojanja obeležena juče konferencijom za novinare.

On je dodao da je među uzrocima ekonomskog propadanja zemlje i takozvana „burazerska ekonomija“, odnosno poslovi sa privatnim firmama koje su tesno povezane sa funkcionerima političkih stranaka. „Umesto smanjenja penzija, treba iskoreniti partokratiju u javnom sektoru. Nije pitanje da li treba štedeti, već gde“, ukazao je Radulović.

Prema njegovim rečima, podela u politici na levicu i desnicu je stvar prošlosti, a nova se svodi na pristojne i privilegovane. U pristojne, kako je rekao, spada većina građana, dok su privilegovani paraziti koji žive na račun društva. Radulović je napomenuo i da će pokret „Dosta je bilo“ postati stranka posle „uspeha, odnosno prelaska cenzusa“ na izborima u Vojvodini, koji se očekuju na proleće sledeće godine.
Potpredsednik pokreta Dušan Pavlović je naglasio da „Dosta je bilo“ nije zasad sarađivao ni sa jednom strankom, a razlog tome je što traže partiju kojoj nije cilj „samo borba protiv vlade Aleksandra Vučića“.

„Postoje stranke opozicije koje predstavljaju repliku strankama na vlasti, a koje su takođe na vlasti u pokrajinskom i lokalnim nivoima koji su opet replika republičke vlasti. Političke stranke su toliko trule da kao stranke ništa ne vrede, što ne znači da u njima nema kvalitetnih pojedinaca“, objasnio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari