Pretposlednje kolo Lige šampiona u grupama E, F, G i H nije donelo ništa novo, naprotiv, najbolji klubovi Evrope su potvrdili da mogu biti surovi kada je najpotrebnije kako ništa ne bi prepustili slučaju, odnosno došli u priliku da u poslednjoj rundi odlučuju o svojoj sudbini. Posebno su se istakli „najbolji od najboljih“, Barselona i Bajern, u čijem se putu može povući više paralela, a osim što deklasiraju rivale bez obzira na njihovo ime, glavna stavka je čuvena „tika-taka“ igra. Svi znaju da Katalonci i Bavarci igraju „od noge do noge“, sa dodavanjima na sredini terena koja mogu da potraju i nekoliko minuta, ali kada lopta munjevito krene napred protivniku obično nema spasa.

– Još uvek imamo čaroliju, ali verujem da ćemo napredovati sve više. Znamo da imamo neke nedostatke u odbrani, želim da budemo agresivniji i radićemo na tome. I dalje smo najbolji tim kada se sve sagleda posle prve trećine sezone. Drago mi je što je trio Mesi-Suarez-Nejmar ponovo na terenu i da sarađuje kao što je uvek radio – nije krio zadovoljstvo trener Barselone Luis Enrike, čiji su izabranici deklasiranjem Rome postali najefikasniji tim Lige šampiona sa 1029 golova, prestigavši najtrofejniji Real.

Zahvaljujući ubedljivom trijumfu Bajerna nad Olimpijakosom, odnosno svom slavlju protiv Dinama iz Zagreba, Arsenal će sam odlučivati o svojoj sudbini u 6. kolu kada ode u Atinu. Isto važi i za Čelsi koji se izborio za situaciju da pred svojim navijačima protiv Porta odlučuje o prvom mestu u grupi, ali najverovatnije i o prolazu dalje, jer ako kijevski Dinamo očekivano savlada Makabi onda samo jedna ekipa odlazi sa Stamford bridža u osminu finala. S druge strane, izraelski predstavnik našeg Slaviše Jokanovića je jedini bez boda u eliti, ali srpski trener gleda krajnje pozitivno na to što je Predrag Rajković 15 puta vadio loptu iz mreže a njegovi napadači samo jednom pogodili.

– Liga šampiona je ogromno iskustvo za nas, Makabi nije bio ovde 11 godina. Mislim da smo mnogo napredovali i očekujem da igramo bolje sledeće sezone – naglasio je Jokanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari