U beogradskom Hotelu „M“, 20 rukometnih trenera dobilo je EHF Pro licencu i zvanje Master trener po završetku EHF trenerskog seminara među zemljama potpisnicama RINK konvencije. Licence je uručio Žan Brijo, predsednik Evropske rukometne Federacije, i izjavio da su za ovaj sport treneri najbitniji.


– Budućnost našeg sporta zavisi od vas i kvaliteta vašeg rada. Vi ste najvažniji za evropski i svetski rukomet. Ništa ne može biti korisnije od kontakata, a nekada i konfrontacije između različitih kultura i država – rekao je prvi čovek EHF-a.

Trenerima se obratio i član Metodske komisije EHF-a i jedan od predavača Volfgang Polanji, rekavši da je neophodno da treneri dobiju svoj sistem licenciranja i da sada učesnike seminara šalju u Evropu i svet kao ambasadore. Zadovoljstvo nije krio trener Partizana Aleksandar Brković, koji je ove sezone uspeo da uvede crno-bele u Ligu šampiona.

– Ovo je važan korak u mojoj trenerskoj karijeri. Sa ovom licencom jednog dana mogu da postanem trener timova iz Nemačke, Španije ili Francuske, kada se moj angažman u Partizanu završi – istakao je Brković.

Prvi deo seminara održan je u januaru ove godine u Beogradu, tokom Evropskog prvenstva za muškarce, dok je drugi deo održan u julu u austrijskom Hardu. Organizacija završnog modula poverila se Rukometnom savezu Srbije, nakon što je uspešno organizovala seminar u januaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari