Vaterpolisti Srbije večerašnjim duelom sa selekcijom Francuske završavaju prvi deo Evropskog prvenstva koji se održava u beogradskoj Kombank areni (20.15, RTS1). Pobede, pre svega, nad Hrvatskom, a zatim i slabašnom Maltom uveravaju sve u taboru selektora Dejana Savića da većih problema ne bi trebalo da bude u duelu sa „trikolorima“ koji su u drugom kolu doživeli pravi debakl od Hrvatske (20:5).

Pristup protiv Malte pokazatelj je voljnog momenta, ali i vaspitanja Živka Gocića i saigrača, koji nijednim potezom nisu želeli da ponize rivala, čija Letnja liga sve više privlači i vrhunske asove, poput naših reprezentativaca. Naime, Malta je jedna od retkih evropskih zemalja u kojoj je vaterpolo maltene sport broj jedan, s tim u vezi finansijska sredstva koja se ulažu prilikom organizovanja Letnje lige nisu zanemarljiva ni za igrače kalibra Andrije Prlainovića ili Filipa Filipovića.

Selekcija Francuske spada u grupu solidnih reprezentacija koje još uvek nisu u stanju da ozbiljnije ugroze vrhunske ekipe, što se najbolje videlo u meču sa Hrvatskom. Selektor Florijan Bruco u sastavu ima i dvojicu igrača sa naših prostora Igora Kovačevića i Petra Tomaševića.

– Francuska je izuzetno fizički spremna ekipa. Pokazali su da mogu da budu veoma nezgodni kada smo igrali u Svetskoj ligi u Beogradu kada smo ih tek u poslednjoj četvrtini pobedili. Imamo jake treninge kako bismo ostali u takmičarskom ritmu. Hvala publici, predivno je igrati u ovakvom ambijentu – istakao je Duško Pjetlović.

S obzirom na rivale u grupi reprezentativci Srbije uglavnom na dan utakmice u jutarnjim časovima imaju jak trening, a između mečeva na Evropskom prvenstvu često sparinguju sa vaterpolistima Partizana kako ne bi ispali iz ritma. Već od četvrtfinala „delfine“ očekuju izuzetno kvalitetni protivnici poput Grčke, koja je potencijalni rival u borbi za polufinale, ako kao prvoplasirana selekcija Grupe B u osmini finala pobede Slovačku, najlošiju ekipu Grupe A.

Dame igrale sinoć

Vaterpolistkinje Srbije odigrale su sinoć meč drugog kola Grupe B protiv koleginica iz Hrvatske. Prema procenama našeg stručnog štaba komšinice su rival po meri tako da je postojao optimizam da se prvi bodovi mogu uzeti upravo u meču sa „kockastima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari