Fudbaleri Bajerna nadomak su trećeg finala Lige šampiopna u poslednje četiri sezone, jer je teško verovati da Barselona u revanšu za sedam dana na svom Nou Kampu može nadoknaditi minus od četiri gola iz prvog susreta. Bavarci su od početka do kraja dominirali i bukvalno „samleli“ protivnika – 4:0 (1:0).


Šansa Robena u drugom minutu najavila je pobedu domaćina, a sebičnost Holanđanina ostavila je Barselonu u ranoj fazi na „pozitivnoj“ nuli. U trenutku kada je imao slobodne saigrače Gomeza i Riberija, Roben je odlučio da šutira, a Valdes je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Prva sumnjiva situacija viđena je u 15. minutu kada je lopta posle udarca Lama udarila u ruku Pikea, ali je mađarski sudija Viktor Kasai dosudio samo udarac iz ugla za domaćina, koji je stezao „obruč“ oko gola rivala i u 25. minutu konačno krunisao terensku inicijativu. Dante je odlično skočio posle centaršuta Robena i asistirao usamljenom Mileru, koji je glavom matirao Valdesa. Pre još jedne sumnjive situacije, kada je u 33. minutu Alves igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Barselona je bila blizu izjednačenja, ali je Mesi za delić sekunde zakasnio na dobar centaršut Pedra. Drugo poluvreme počelo je „odbojkom“ Bartre u svom šesnaestercu, a posle udarca iz ugla Gomez je, možda i iz nedozvoljene pozicije, nokautirao Barselonu. Pretili su Riberi (55) i Roben (58) na jednoj te Bartra na drugoj strani (69), ali mreže su mirovale do 73. minuta kada je Roben prošao pored Albe i pogodio dalji donji ugao Valdesovog gola. Doduše, čini se da je prilikom driblinga Robena, Miler faulirao Albu u napadu, ali je Kasai načinio još jednu grešku u podugačkom nizu. Najbolju šansu za goste propustio je Bartra, kada je u 76. minutu iz okreta sa linije peterca šutirao preko gola, a tačku na goleadu Bajerna stavio je Miler u 82. minutu. Alaba je centrirao, a Miler pečatirao etiketu igrača utakmice.

Verovatno godinama nije viđeno ovako loše izdanje Barselone, koja važi za jedan od najboljih timova svih vremena. Oslabljena odbrana bez povređenih Pujola i Maskerana, odnosno suspendovanog Adrijana nije imala rešenje za raspoloženog domaćina. Nedovoljno oporavljeni Leo Mesi nije mogao da poveže igru svog tima, koji će po svemu sudeći takmičenje u Ligi šampiona završiti na Međunarodni praznik rada.

Bajern – Barselona 4:0 (1:0)

Strelci: Miler 25, 82, Gomez 49, Roben 73. Stadion: Alijanc arena. Gledalaca: 68.000.Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Žuti kartoni: Gomez, Martines, Švajnštajger (Bajern), Bartra, Sančez, Alba, Inijesta (Barselona).

Bajern: Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Martines, Švajnštajger, Miler (od 83. Pizaro), Riberi (od 88. Šaćiri), Roben, Gomez (od 71. Gustavo).

Barselona: Valdes, Alves, Pike, Bartra, Alba, Buskets, Ćavi, Inijesta, Sančez, Pedro (od 83. Vilja), Mesi.

Roben: Odigrali smo perfektno

– Barselona je dominirala u Evropi prethodnih pet godina, pa smo veoma ponosni jer smo ih na ovaj način pobedili. Ipak, da ostanemo mirni, možemo da uživamo sada, ali čeka nas i revanš. Odigralo smo perfektno, borili se za svaki metar terena. Nismo im ostavili ni malo prostora da igraju i imali su samo jednu ili dve šanse tokom cele utakmice – istakao je fudbaler Bajerna Arjen Roben.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari