Fudbaleri Reala ostvarili su minimalni trijumf od 1:0 nad Bajernom u prvom meču polufinala Lige šampiona, što bi mogao da bude ogroman kapital pred revanš duel sledećeg utorka u Minhenu. Bavarci su uglavnom držali loptu u svom posedu, ali je „kralj“ pojačanim veznim redom nalazio rešenja za sve probleme.


Gosti su bolje otvorili duel, strpljivo su gradili akcije i čekali priliku da ugroze Kasiljasa. Roben je pokušao sa distance, ali je uspeo samo da iznudi korner posle kojeg je Švajnštajger glavom gađao pravo u golmana domaćih. Svoju dominaciju aktuelni šampion Evrope nije uspeo da materijalizuje ni nakon kombinacije Mandžukića i Krosa, a kazna je ekspresno stigla na drugoj strani. Bukvalno iz prvog pravog napada Real je došao do prednosti, jer je Koentrao odlično prošao levom stranom pa Benzemi nije bilo teško da u tom 19. minutu iz peterca pošalje loptu u praznu mrežu. Po sličnom receptu Modrić je sedam minuta kasnije „bacio u vatru“ Koentraa, ali je Kristijano Ronaldo iz izgledne pozicije, neometan, šutirao netipično preko gola. Puleni Pepa Gvardiole nisu odustajali od već ustaljene „tika-taka“ igre, ali je prednost dala dodatni motiv domaćinu, koji je još organizovanije delovao u defanzivi. Kontra Reala je „sevnula“ pet minuta pre kraja prvog poluvremena, lopta je preskočila Ronalda i došla do Di Marije, ali je Argentinac šutirao preko prečke u situaciji kada je možda mogao da asistira Portugalcu ili Benzemi u sredini.

Očito je u pauzi između dva dela Karlo Anćeloti ubedio svoje igrače da nisu ništa lošiji od Bavaraca, pa je Ronaldo već početkom nastavka mogao da udvostruči prednost svog tima, ali nije uspeo da kazni grešku Alabe, jer je Nojer bio dobro postavljen. Ipak, brzo su se gosti konsolidovali, preuzeli inicijativu i ponovo pokušavali da dođu do pogotka. Ali, ponovo bezuspešno. Kako je vreme odmicalo, Real je dobijao na samopouzdanju pa je Ronaldo još jednom stavio na muke Nojera (68), pet minuta pre nego što je svoje mesto ustupio rovitom Bejlu. Istog trenutka Anćeolti je morao da zameni i Pepea, jer ga je Kasiljas slučajno udario prilikom jednog boksovanja u desnu butinu pa je na teren kročio Varan. Dobre izmene izvršio je i Gvardiola, jer su baš njegovi rezervisti Gece i Miler u finišu meča bili u centru pažnje. Najpre je Gece (84) propustio najbolju priliku za svoju ekipu, pošto je iz neposredne blizine šutirao snažno, ali ne i dovoljno precizno da bi savladao odlično postavljenog Kasiljasa, a zatim je Miler u sudijskoj nadoknadi izgubio kontrolu u presudnom trenutku zbog čega je izostao završni udarac. Tražili su Bavarci jedanaesterac u toj situaiciji zbog navodnog prekršaja Ćabija Alonsa, ali se čini da je izuzetno koncentrisani Hauard Veb bio u pravu kada je dozvolio da se igra nastavi. Da bi uopšte sačuvao nadu da može odbraniti titulu prvaka Evrope, Bajern će morati mnogo organizovanije i konkretnije da deluje u revanšu, jer mu stihijski napadi ništa dobro nisu doneli u Madridu.

Real – Bajern 1:0 (1:0)

Strelac: Benzema 19. Stadion: Santjago Bernabeu. Gledalaca: 79.283. Sudija: Hauard Veb (Engleska).

Žuti kartoni: Isko (Real).

Real: Kasiljas, Karvahal, Ramos, Pepe (od 73. Varan), Koentrao, Alonso, Isko (od 81. Iljaramendi), Modrić, Di Marija, Ronaldo (od 73. Bejl), Benzema.

Bajern: Nojer, Rafinja (od 66. Martinez), Boateng, Dante, Alaba, Lam, Švajnštajger (od 74. Miler), Kros, Riberi (od 72. Gece), Roben, Mandžukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari