Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki veruje u pobedu svog tima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ventspilsa, iako je letonski klub u poslednje vreme odigrao veliki broj utakmica.



– Ventspils je u takmičarskom ritmu za razliku od nas, odigrali su dve teške utakmice protiv Šahtjora u prethodnom kolu kvalifikacija, ali to ne bi trebalo da nam predstavlja veliku prepreku jer smatram da smo mi mnogo kvalitetniji tim. Posmatrao sam njihovu poslednju utakmicu i visina im je najveći adut, kao i agresivnost – izjavio je Prosinečki.


Selektor Crvene zvezde dodao je da su pripreme kvalitetno odrađene i da ukoliko njegov tim da maksimum sigurno prolazi dalje.

– Ne potcenjujemo rivala i ozbiljno smo shvatili važnost utakmice. Samim tim što dva dana ranije putujemo u Letoniju pokazujemo da smo ozbiljno shvatili značaj ovog meča. Svih 20 fudbalera koji su na spisku za meč protiv Ventspilsa su u potpunosti spremni, a u Beogradu će ostati Milan Vilotić i Adija koji je nespreman i radi po posebnom režimu – rekao je trener Crvene zvezde.

Kapiten tima sa Marakane Nenad Kovačević izjavio je da očekuje dobru utakmicu svoje ekipe i da ne treba da bude od presudnog značaja što Ventspils ima više pripremnih mečeva.

– Naš tim treba da se fokusira na svoju igru i da da sve od sebe na ovoj utakmici. Psihički smo spremni i jedva čekamo da takmičenje počne. Trudili smo se na pripremama i sada samo treba da održimo nivo i prenesemo spremnost na zvanične utakmice – rekao je Kovačević.

Crvena zvezda sastaće se sa Ventspilsom sutra od 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari