Dejan Rambo Petković završio je fudbalsku karijeru odigravši poslednji zvanični meč u brazilskom Flamengu, na kojem mu je priređen spektakularan oproštaj.

Tribine stadiona u meču sa Korintijansom (1:1) u jednom trenutku koreografijom su obojene u srpsku trobojku sa natpisom Petković, a iz više desetina hiljada grla odjekivalo je „Pet, Pet“, nadimak koji je srpski Rambo stekao u Brazilu. Bilo je to prilikom njegovog ulaska u igru u prvom poluvremenu kada je dobio i kapitensku traku, a kada je izlazio sa terena igra je na kratko bila prekinuta kako bi se oprostio sa navijačima i pozirao fotoreporterima.

– Bila je to fenomenalna scena sa promenom koreografije sa mojim imenom, uz pozadinu sa srpskom trobojkom. To je bilo zaista dirljivo, momenat prepun emocija. Ovacije publike su priča za sebe, stvarno me je ganuo njihov gest. Ipak, morao sam da suzdržim emocije jer je meč tek trebalo da se odigra. Jedino mi je žao što nismo osvojili ceo plen – istakao je nakon poslednje utakmice u crno-crvenom dresu Dejan Petković.

Dejan Rambo Petković igračku karijeru počeo je u niškom Radničkom, odakle je došao u Crvenu zvezdu. Put ga je dalje vodio u Real Madrid, Sevilju, Rasing, Veneciju, da bi Atlantik prvi put prešao 2000. i zaigrao za Flamengo. Nakon epizoda u Vasko de Gami, Šangaju, Fluminenseu i Santosu vraća se u Flamengo gde je odigrao i poslednju zvaničnu utakmicu.

Definitivno zbogom na beogradskoj Marakani

Definitivan oproštaj od „najvažnije sporedne stvari na svetu“ Dejan Petković imaće na beogradskoj Marakani 9. avgusta kada će Crvena zvezda ugostiti njegov dugogodišnji klub Flamengo. Na ovom spektaklu se očekuje dolazak brojnih fudbalskih zvezda iz zemlje fudbala, između ostalih i Rambovog dojučerašnjeg saigrača Ronaldinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari