Peti dan potrage za nestalim Nišlijom: Priključila se i vojska i još jedan pas spasilac 1Foto: Z. S. M.

Peti je dan potrage za 41-godišnjim Nišlijom Milanom Đorđevićem. Poslednji put viđen je u okolini Bojaninih voda, gde je kod Planinarskog doma pronađen i njegov automobil. Potraga je svakodnevna i u njoj učestvuje na stotine ljudi, uključujući i spasioce i dobrovoljce, a otežava je nepristupačan teren Suve planine. Policiji i Žandarmeriji priključila se i vojska, a pripadnici Gorske službe spasavanja takođe su stalno na terenu, u potrazi.

Nepristupačan teren posle nevremena juče i noćas sada je još nepristupačniji. Više mašina rašćišćava put, jedini kojim vozila mogu da prođu do Bojaninih voda, a od ponedeljka prolaze brojna: policijska, dobrovoljaca, spasilaca, Gorske službe, Žandarmerije.

Jutros se priključila i vojska i još jedan pas spasilac – Kira.

„Ovo mi je već 12 pretraga sa psom, 9 godina se bavim time. Ona već ima uspešne akcije, ruski terijer je u pitanju“, kaže Nenad Stamenković, spasilac sa psom.

N1: Da li mislite da će da bude otežana potraga, posle toliko dana?

„Kiša koja je pala, kiša širi miris i gubi se trag. Ako je lice negde palo, postoji mogućnost da kiša spusti taj trag i da ga tako lociramo“.

A lokacija na kojoj se danima traga je ova oko Bojaninih voda, inače sedišta planinara. Tu kod Planinarskog doma, gde je bio i automobil nestalog Nišlije, peti dan je centar potrage.

„Predeo na Suvoj planini je dosta nezgodan za pretragu i kretanje, jer je dosta strm, nepristupačan, Sa druge strane, sada je period kada je vegetacija dosta gusta, tako da to dosta dodatno otežava samu pretragu“, objašnjava Uroš Smiljanić, Gorska služba.

Otežava je i kiša. Juče i danas pljusak, na kratko stane, pa opet kiša.

Ali to ne utiče na potragu. Dobrovoljci i spasioci stalno su na terenu. Dok ne padne mrak, tada se potraga prekida do jutra.

Pretražuju se hektari, prate tragovi kojih je malo.

Članovi porodice Milana Đorđevića apelovali su da se uključi i dodatna oprema za ove uslove i više pasa tragača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari