Četvrti dan potrage za devojčicom iz Bora: Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija, vatrogasci spasioci i mašine otišli su iz Banjskog Polja 1Foto: MUP

Šta smo novo danas saznali?

  • Policajac iz policijske uprave Bor priveden je zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku devojčice, nezvanično saznaje Danas.
  • Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi, saopšteno je iz MUP-a.
  • Majka devojčice ponovo je danas u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava o okolnostima nestana ćerke, saznaje Danas.
  • Dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada noćas su stigli u Banjsko polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica, a sa njima je i pas Zigi koji je učestvovao u potrazi za nestalima usled zemljotresa u Turskoj.
  • Kako javljaju beogradski mediji, od jutros se bagerima iznosi šut iz dvorišta kuće porodice nestale Danke u Banjskom polju.

Tužilaštvo BiH oslobodilo osobe koje su tvrdile da su umešane u nestanak

Tri osobe koje su u četvrtak uhapšene u BiH zbog objava na društvenim mrežama da su navodno povezane sa nestankom devojčice, puštene su da se brane sa slobode, ptvrdio za N1 potparol Federalne uprave policije Emil Sućeska.

Otišli vatrogasci i mašine

Kako je prenosi portal N1, vatrogasci spasioci i mašine otišli su iz Banjskog Polja.

Priveden policajac u Boru zbog odavanja informacija iz istrage

Policajac iz policijske uprave Bor priveden je zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku devojčice, nezvanično saznaje Danas.

Još uvek nema informacija o tome kome je privedeni policajac odavao poverljive informacije.

Veći broj pripadnika policije i vatrogasaca napušta teren

Kako javlja reporter Danasa sa terena, veći broj pripadnika policije i vatrogasa napušta dvorište i područje oko kuće gde je nestala devojčica.


To mesto su intenzivno pretraživali u protekla dva dana, uključujući i noć između četvrtka i petka.

MUP se oglasio o potrazi za nestalom devojčicom: Pretraženi su tuneli, podzemni kalani i šahtovi, nisu pronađeni nikakvi tragovi (FOTO)

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena u Banjskom Polju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta.

Majka ponovo na saslušanju

Majka devojčice ponovo je danas u policijskoj stanici u Boru gde se saslušava o okolnostima nestana ćerke, saznaje Danas. 

Kako javlja reporter Danasa, pripadnici MUP-a na terenu vrše nasumičnu rutinsku kontrolu obližnjih kuća.

Gašić stigao ispred kuće gde je nestala devojčica

Ministar policije Bratislav Gašić stigao je kod kuće u Banjskom polju.

Ispred kuće kod koje je poslednji put viđena nestala devojčica za kojom traga cela Srbija stigla je teška mehanizacija koja će i danas raditi na raščišćavanju terena.

Kako javljaju beogradski mediji, bagerima se iznosi šut iz dvorišta kuće porodice nestale devojčice u Banjskom polju.

Igor Jurić: Sve okolnosti koje su dovele do nestanka devojčice bude sumnju

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je da u slučaju nestanka devojčice, sve okolnosti koje su dovele do ovog nestanka bude sumnju, kao i izjave bliskih ljudi devojčice koje su kontradiktorne, jer je u prvom mahu bilo teško poverovati da je devojčica od dve godina mogla da ide tako daleko da čak i policija koja je došla vrlo brzo na lice mesta nije mogla da je pronađe.

„Ovo je jedan vrlo specifičan slučaj pre svega zbog uzrasta deteta, i s obzirom da je dete potpuno nemoćno da nešto samo uradi onda se sve svodi na okolinu i ljude u blizini samog deteta. Čini mi se da ne postoji osoba koja je u blizini a da ne budi sumnju. Ne upirem prst ni u koga nego objektivno sagledavam činjenice koje su trenutno aktuelne i koje govore o tome da sumnja mora postojati i da postoji zbog svih tih činjenica“, naveo je on za Tanjug, a prenosi RTS.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina noćas stigli u Banjsko polje gde je nestala devojčica


Dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas su stigli u Banjsko polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja devojčica.

Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca sa 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Četvrti dan potrage za devojčicom iz Bora: Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija, vatrogasci spasioci i mašine otišli su iz Banjskog Polja 2
Foto: MUP

Federalna uprava policije BiH uhapsila tri osobe

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kako je nevedeno, pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na „Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Bagerom raščišćavan teren oko kuće

Mini bager juče je dovezen u dvorište kuće gde je nestala devojčica, a kako je potvrđeno iz MUP-a, neophodan je radi uklanjanja stabala na samom imanju gde se i dalje vrši pretraga.

„Ne odustaje se od pretrage najužeg dela terena, dvorišta, zbog čega je neophodno rasčišćavanje, budući da deo policije koji je ostao na terenu još uvek radi istragu u svim pravcima“, rečeno je iz MUP-a.

Bageri su sinoć, nakon raščišćavanja terena, odvezeni sa imanja, gde je patrola policije ostala i tokom noći.

Četvrti dan potrage za devojčicom iz Bora: Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija, vatrogasci spasioci i mašine otišli su iz Banjskog Polja 3
Foto: MUP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari