oluja, nevreme, bugarskaFoto: EPA/VASSIL DONEV

Republički hidrometeorološki zavod izdao je čak dva hitna upozorenja u razmaku od 30 minuta na pojavu obilnih pljuskova, grad, olujni vetar.

Prvo je upućeno u 13, 50 časova, a glasi da jaka grmljavinska oblačnost sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom iz pravca BiH u narednom satu zahvatiće delove Podrinja, a naročito potez Mali Zvornik – Loznica sa tendencijom premeštanja dalje ka unutrašnjosti Mačvanskog okruga.

Drugo, pola sata kasnije, u 14, 20, da osim u Mačvanskom okrugu, pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom očekuje se i na zapadu Vojvodine, na potezu Šid – Bačka Palanka.

U međuvremenu je najavljena, u 14,10, jaka grmljavinska nepogoda iz pravca BiH u narednom satu zahvatiće delove Podrinja i imati tendenciju daljeg premeštanja preko unutrašnjosti Mačvanskog okruga. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom počeće i u delovima Bačke, Srema, Šumadije i na jugozapadu Srbije.

RHMZ izdao čak dva hitna upozorenja za 30 minuta: U ovim delovima Srbije biće oluja, grmljavine i grada 1
Foto: Printscreen

Ranije danas RHMZ je upozorio na veoma nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

„Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, napisali su oni na svom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari