Bilo kakvom pobedom u predvorje Lige šampiona. Početne suzdržane reakcije fudbalera Partizana na spajanje s AEL-om u trećoj rundi borbe za mesto u klupskoj eliti u međuvremenu su smenile optimističke najave „osvajanja“ Kipra, pa crno-beli na večerašnji megdan za, najmanje tri miliona evra i prestrojavanja u Ligu Evrope, vredan plej-of kvalifikacija za LŠ izlaze uvereni da mogu steći neku prednost za beogradski revanš.


– Svaka čast domaćinu, kompaktna su i agresivna ekipa, ali Partizan je bolji. Što ćemo i dokazati u ova dva meča. Verujem da ćemo već u Larnaki obaviti dobar deo posla oko plasmana u sledeće kolo. Ne plaši nas ni vrela atmosfera kojom nam „prete“ njihovi navijači – hrabar je napadač Stefan Šćepović, strelac jednog od sedam golova u dvomeču s maltežanskom Valetom (7:2).

Iskusni Goran Lovre „kopira“ izjavu mladog saigrača, i ovog puta usamljenog u špicu u „zacementiranoj“ formaciji srpskog prvaka 4-2-3-1.

– Nadam se da ćemo odigrati kako treba, tj. ponoviti dobre stvari iz utakmica s Valetom, a greške svesti na minimum i pobediti. Biće zanimljivo, jer oni teško primaju golove, a nama nije problem da ih dajemo. Očekujem da ćemo se bolje snaći u takvim okolnostima – prognozira oporavljeni zadnji vezni „parnog valjka“ , koji će igru rivala kvariti u paru sa Sašom Markovićem, dok bi Stefan Babović posle epizode na tom i mestu centralnog veznog ovog puta trebalo da počne na krilu, umesto ofanzivnijeg Lazara Markovića.

I Vladimir Volkov je korigovao ličnu pretpostavku o jednakim šansama dva tima.

– Idemo na fizički jaku, brzu, organizovanu i samouverenu ekipu, ali ono što smo videli daje nam samopouzdanje i nadu da AEL-ove strance možemo dobiti i na Kipru – tvrdi levi bek tima iz Humske, čiji gol će opet braniti Vladimir Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari