Ni treću sezonu uzastopce nećemo gledati Crvenu zvezdu u finišu fudbalskog Kupa Srbije. (Pret)prošle godine crveno-beli su iz trke za ovaj više prestižan nego važan trofej ispali u četvrtfinalu, da bi ih Rad juče izbacio jedan krug ranije – 0:1 (0:0).


Rad – Crvena zvezda 1:0 (0:0)

STRELCI: Perović 50. min.

STADION: Obilića. Gledalaca: 3.000. SUDIJA: Danilo Grujić (Niš). ŽUTI KARTONI: Gnjatić, Jelić, Perović (Rad), Ristić, Lazić (C. zvezda).

RAD: Radunović, Đurić, Raspopović, Bajić, Rodić, Milošević (od 69. Maraš), Gnjatić, Veselinović (od 81. Milisavljević), Marković, Perović (od 88. Stančeski), Jelić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Pečnik, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić (od 63. Despotović), Lazović (od 85. Savićević), Katai, Gavrić (od 63. Bosančić), Jović.

 

Potpuno zasluženo, jer je nominalni domaćin na očajnom terenu neutralnog Obilićevog stadiona više pokazao. Ne mnogo više, ali dovoljno za iznenađenje protiv (još jednom) apatičnog, obezglavljenog i raštimovanog šampiona. Izvukli su se izabranici trenera Nenada Lalatovića nekako u poslednjem prvenstvenom meču s Donjim Sremom, ali je višenedelljna igra bez “glave i repa”, s manjkom kvalitetnih i(li) iskusnih pojedinaca u manevru i špicu, ovog puta stigla za naplatu. “Dželat” je bio nekadašnji centarfor gostiju Slavko Perović u 50. minutu. Borko Veselinović odvukao je pažnju čak trojice protivničkih fudbalera, tako okružen sa svih strana proturio loptu do saigrača, a ovaj pobegao Pavićeviću i niskim šutem, pored nemoćnog golmana Kahrimana (zamenio standardnog Rajkovića), doneo jedan ali vredan gol “građevinarima”. Za nauk supertalentovanom Luki Joviću, jer je Zvezdin šesnaestogodišnjak kao u nedavnom večitom derbiju s Partizanom izabrao najlošije rešenje u najboljoj šansi za svoj tim. Imala je ekipa iz Ljutice Bogdana prilika pre i posle te u smiraj, obostrano praznog, prvog poluvremena, ali su šuteri crveno-belih loše tukli ili je njihove udarce čitao sjajni mladi Radov čuvar mreže Radunović, a Lazovićev udarac završio je na prečki. Kao što su “plavi” u dva navrata, preko Markovića i Rodića, promašili ubedljiviji trijumf u malom gradskom derbiju i uskratili sebe za dodatnu dozu samopouzdanja pred subotnji duel s istim rivalom u 11. kolu Jelen Super lige.

Za uzdrmanog branioca titule daleko bitnijeg od ove izgubljene bitke.

Lalatović: Najveća mana realizacija

Kao posle očajne igre i tesnog slavlja protiv Sremaca, trener Nenad Lalatović ponovo je uperio prstom u igrače kao jedine krivce.

– Opet smo imali dve kolosalne prilike, preko našeg najmlađeg igrača Jovića i Mijailovića, ali da se ne ponavljam. Od početka sezone nama je najveća mana realizacija. Očigledno je da Jović, Despotović i Rakić moraju još mnogo da rade kako bi dostigli nivo Daude i Mrđe – tvrdi mladi strateg, iako je više puta izjavljivao da ima najbolji tim u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari