Milan Jovanović izabrao je novi klub. Između konkretnih i vrlo atraktivnih ponuda Milana, Juventusa i Liverpula, sjajni napadač Standarda iz Liježa i fudbalske reprezentacije Srbije izabrao je onu koja je stigla sa Ostrva, od engleskog velikana sa Enfilda i trenerske legende Rafe Beniteza, ključne ličnosti u transferu, godinama, najboljeg igrača i strelca belgijske lige.

– Imao sam mnogo opcija, s dosta klubova pregovarao poslednjih mesec dana, da bih na kraju izabrao Liverpul. Poslušao sam svoj unutrašnji osećaj i posle razgovora sa Benitezom odlučio se za jedan od deset najvećih i najtrofejnijih klubova na svetu. Ako i kada prođem lekarske preglede, potpisaću ugovor na tri plus jednu godinu. Imajući u vidu moj familijarni odnos s ljudima koji vode Standard verujem da ću uskoro dobiti nekoliko slobodnih dana za odlazak u Englesku – kaže za Danas jedan od naših najboljih fudbalera u kvalifikacijama za Mondijal u Južnoj Africi ovog leta.

Znači, ne biste potpisali samo predugovor, kako su preneli engleski mediji?

– To je samo jedna od dezinformacija, poluistina i insinuacija koje su se provlačile po medijima u Evropi i Srbiji. U želji da budu prvi i ekskluzivni novinari su žurili sa objavljivanjem vesti vezanih za moju prodaju, tumačili ih po svom nahođenju ili ih čak izmišljali, i tako samo stvarali ružnu sliku o meni. Ispalo je da se nudim ili dižem cenu „kupcima“, sve zavlačim i namerno odugovlačim sa konačnim izborom kako bih što duže ostao u žiži interesovanja, što je obična glupost. Niti sam tražio i provocirao takvu „reklamu“, niti mi je bila potrebna pomoć sa strane, jer su svi ti klubovi znali kakav sam profil igrača, koliko vredim i šta tražim. Zato su me jako pogađali komentari na raznim forumima, u kojima su se neupućeni stalno pitali „dokle više taj Jovanović?“

Dosta se pisalo i pričalo i o tome da ste transfer uslovljavali Benitezovim garancijama za mesto u startnoj postavi. Ni to nije tačno ili…?

– Još jedna izmišljotina. Velika je stvar kada takav stručnjak javno zatraži tvoj dolazak, verujem da ćemo obojica imati koristi od naše saradnje i nadam se da će Benitez ostati (makar) koliko i ja u Liverpulu, ali njegova pohvala i poziv nisu jedini razlog mog prelaska na Enfild. Ne vidim ništa sporno u mojoj otvoreno izraženoj želji da budem starter, tome se svako nada kada odlazi u novi klub, ali nisam time uslovljavao ovaj ugovor. Nemoguće je tražiti i dobiti garancije za tako nešto. Barem ne u svetu ozbiiljnog fudbala.

Mislite da ćete uspeti brzo da se prilagodite specifičnostima ostrvskog fudbala?

– Ne mogu unapred da znam koliko će mi trebati da se prilagodim ekipi i zahtevima Premijer lige, ali verujem da sam izabrao pravu sredinu, u kojoj ću biti profesionalno srećan – tvrdi pojačanje petostrukog šampiona Evrope, koji bi dres „crvenih“ trebalo da obuče u letnjem prelaznom roku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari