Partizanov predsednik Dragan Đurić ogorčen je zbog histerične reakcije javnosti na dolazak bivšeg golmana Crvene zvezde i A reprezentativca Vladimira Stojkovića u Humsku 1. Očekivao je, kaže, lavinu osuda navijača večitog rivala, kao u slučaju transfera Brazilca Klea prošlog leta, ali razočaran je ulogom medija u neviđenoj kampanji protiv Sportingovog čuvara mreže, s kojim se prvak Srbije nameračio na treće ili drugo mesto u H grupi Lige šampiona.


– Nedopustivo je to što rade pojedini mediji. Razumem da postoji nekoliko desetina, stotina, nek bude i hiljada ostrašćenih Zvezdinih navijača, kojima je teško pao ovaj transfer, pa na forumima na najstrašnije načine prete našem novom golmanu, ali ne mogu da shvatim da ih novine citiraju ili objave Stojkovićevu lažnu umrlicu. Jel to tiraž važniji od morala, zdravog razuma i nečije lične bezbednosti?! Gde mi to živimo – u Srbiji ili Kolumbiji?! Razmišlja li iko o mogućim posledicama? Pa, takvi pozivi na linč prethodili su ubistvu premijera Zorana Đinđića! Ne mogu da verujem da nas istorija nije ničemu naučila. U celom svetu igrači prelaze u rivalske klubove, pa im niko ne skida glavu zbog toga – nije se mogao zaustaviti prvi čovek „parnog valjka“ na početku razgovora za Danas, par sati pre početka derbi duela s OFK Beogradom.

Zbog takve, zapaljive atmosfere čaršija je juče nagađala o mogućoj propasti, tek u petak uveče, dogovorene jednogodišnje saradnje Partizana i najboljeg srpskog golmana.

– Gluposti. Stojković se već upoznao s ekipom i stručnim štabom, samo još da bude predstavljen novinarima na zvaničnoj promociji. Sve ide predviđenim tokom – oštro demantuje Đurić navodno nećkanje Stojkovića, koji je juče u FS Beograda parafirao dogovor sa novim klubom.

Tlo se još nije smiruilo posle eksplozije ove „bombe“, a uskoro bi mogla da odjekne nova u liku Adrijana Mutua. Nije tajna da crno-beli pregovaraju sa upravom Fiorentine, ali pozajmicu bivšeg napadača Intera, Čelsija, Parme i Juventusa koči suspenzija rumunskog reprezentativca zbog pozitivnih rezultatat na doping testu, koja ističe 29. oktobra i tokom koje ovaj sjajni špic ne bi smeo da nastupa ni u Seriji A ni u Evropi. Sve je dakle u rukama UEFA. U slučaju da mu ukinu deo zabrane koji se odnosi na strana takmičenja Mutu bi danas ili sutra „sleteo“ u Humsku. 

Savić parafirao

Stefan Savić, devetnaestogodišnji supertalentovani štoper BSK-a iz Borče, juče je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom.

– Došao sam u najveći klub u zemlji i okruženju, u najbolju sredinu za usavršavanje mladih igrača. Siguran sam da je ovaj potez pun pogodak – blistao je od sreće nesuđeni centralni defanzivac velikog Arsenala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari