Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se u podne u beogradskom hotelu Hajat pred poslednja dva meča ove godine.

U terminima baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. u Brazil, selekcija Siniše Mihajlovićeva odigraće prijateljske mečeve 15. novembra protiv Rusije u Dubaiju, odnosno četiri dana kasnije u Užicu protiv selekcije novinara. Više od učinka u ove dve rezultatski nevažne utakmice srpsku javnost zanima činjenica da li će Mihajlović ostati na funkciji selektora i nakon decembra, kada mu istekne ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije.

– Ne razmišljam o tome da su predstojeće dve utakmice oproštajne, radim kao da mogu da ostanem deset godina, a razmišljam kao da mogu da odem sutra. U nekom smislu ne mogu sam da odlučujem, prednost ima FSS koji treba da povuče prvi potez. Ako me ne pozovu do kraja meseca, videćemo šta će biti – ostao je zagonetan Mihajlović, koji veruje da rezultat u predstojećim duelima neće uticati na konačnu odluku.

– Kao selektor zavisim od rezultata, ali ne može trener da se ocenjuje na osnovu jedne ili dve utakmice. Ocenjuje se kontinuitet. Dve utakmice ne mogu da promene mišljenje ljudi koji se razumeju u fudbal i koji rade u fudbalu – istakao je Mihajlović i pojasnio zašto je vraćena tradicija susreta sa selekcijom novinara.

– Mislim da smo reprezentacija koja iz dana u dan izgleda sve bolje, ali moramo da popravimo još dosta toga u igri. Neke reprezentacije nisu htele da igraju sa nama, jer su želele slabije protivnike pa smo zbog toga zakazali utakmicu sa selekcijom novinara, koja nam služi da vidimo igrače iz Srbije, kao i one koji igraju u inostranstvu. Kada je reč o reprezentaciji Rusije, njen selektor Fabio Kapelo je jedan od najboljih italijanskih stručnjaka i biće veliki stimulans mojim igračima da pokažu svoj maksimum – jasan je Mihajlović, koji neće računati na nekoliko standardnih igrača.

– Ignjovski se nalazi na spisku, ali neće doći na pripreme, jer je dobio kćerku i želim da ga poštedim ove akcije. Povređeni su Sulejmani i Krstičić, dok su u mladoj reprezentaciji Nastasić, Marković, Mitrović i Jojić – zaključio je Mihajlović.

Danas žreb za četvrtfinale Kupa

U 12.30 u beogradskom hotelu „Hajat“ biće održan žreb parova za četvrtfinale Kupa Srbije. U jednom šeširu biće prošlogodišnji polufinalisti Jagodina, Vojvodina i OFK Beograd, kao i aktuelni šampion Partizan, a u drugom Crvena zvezda, Sloboda Point, Spartak i Donji Srem, tako da je moguće da se „večiti“ rivali sastanu 4. decembra u ovoj rundi.

Spisak igrača

Golmani: Stojković, Brkić, Kahriman.

Odbrana: Rukavina, Ivanović, Biševac, Kolarov, Tomović, Trajković, Maksimović.

Vezni red: Ignjovski, Radovanović, Matić, Milivojević, Petrović, Fejsa, Basta, Živković, Tadić, Đuričić, Tošić.

Napad: Đorđević, S. Šćepović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari