Dva silovita šuta bila su dovoljna da Partizan ima veliku prednost na poluvremenu, ali je to umalo prokockao u nastavku. Ipak, poslednjeplasirana ekipa Jelen Superlige Rad uspela je samo da unese neizvesnost i izjednači, ali ne i da izdrži do kraja, pa su crno-beli održali korak od jednog boda za večitim rivalom Crvenom zvezdom i nakon 19. kola domaćeg šampionata – 2:4 (0:2).


Rad – Partizan 2:4 (0:2)

Ožegović 72, Injac 77 – Drinčić 11, Živković 45. Brašanac 79. Škuletić 90

Stadion: Obilićev stadion. Gledalaca: 2.000. Sudija: Marko Popović (Beograd). Žuti kartoni: Injac, Danilović (Rad), Volkov (Partizan). Crveni kartoni: Knežević (Rad), Lazović (Partizan).

Rad: Danilović, Rodić, Knežević, Kolunija, Lazevski, Raspopović (od 64. Stanojević ), Gnjatić, Srećković, Radivojević (od 88. Mihajlović), Babić (od 69. Ožegović), Injac.

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov (od 90. Stanković), Drinčić, Brašanac, Malbašić (od 60. Ilić), Živković (od 72. Luka), Škuletić, Lazović.

 

Mrežu „građevinara“, koji su bili domaćin na stadionu Obilića na Vračaru jer je duel proglašen za meč visokog rizika, načeo je Nikola Drinčić „projektilom“ iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Prethodno je Knežević igrao rukom, sudija dosudio prekid, a Drinčić u 11. minutu raspali spoljnom po lopti koja je pogodila jednog igrača u živom zidu i promenila pravac što je matiralo golmana Danilovića. Taman kada se činilo da će to biti rezultat na odmoru, mladi Andrija Živković je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, uspeo da se okrene na petnaestak metara i silovitim udarcem udvostruči prednost (45).

Partizan je na Vračaru imao inicijativu i pre i posle golova, ali se Rad dostojno branio u prvoj polovini nastavka, a onda i došao do izjednačenja. Tek nekoliko trenutaka što je ušao u igru, tokom pauze koja je usledila zbog toga što je pomoćni sudija pogođen sa tribina, Ognjen Ožegović je smanjio na 2:1. Knežević je na brzinu izveo prekid na sredini terena i uputio loptu u šesnaesterac, a Ožegović iskoristio smušenost defanzive crno-belih za smanjenje rezultata (72). Nokautirana odbrana Partizana kapitulirala je još jednom samo nekoliko minuta kasnije kada se Injac iskrao čuvarima i sam iz srca kaznenog prostora matirao Lukača (77). Tek tada su se crno-beli trgli, krenuli u opštu ofanzivu i u tome uspeli. Pometnju u šesnaestercu Rada prekinuo je Luka šutem iz „makazica“, Danilović odbio na nogu Brašanca a ovaj u 79. minutu doneo prednost. Međutim, to nije bilo sve do kraja. Prilikom proslavljanja gola Lazović je ušao u konflikt sa Radovim defanzivcima, usledilo je sveopšte koškanje, a krajnji bilans bila su po dva crvena i žuta kartona. Do poslednjeg zvižduka u strelce se upisao i Škuletić (90), još jednim prelepim lob udarcem s ivice šesnaesterca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari