Iako meč koji će se u subotu odigrati u Dortmundu od 18.30 nema apsolutno nikakav rezultatski značaj, i Borusiji i Bajernu stalo je do pobede u uvertiri za finalni duel Lige šampiona koji je zakazan za 25. maj na londonskom Vembliju.

Bajern je početkom aprila obezbedio šampionsku titulu, Dortmund će biti drugi, ali nema sumnje da će se oba tima boriti svim snagama za pobedu u 32. kolu Bundeslige. Osim predstojećeg finala tenziju bundesligaškog meča diže i činjenica da je Mario Gece već potpisao za Bavarce, dok je i prelazak sjajnog Poljaka Roberta Levandovskog sve izvesniji iako nije još uvek potvrđen. Mediji poslednjih dana navode da je Levandovski već odbio Mančester junajted zbog Bajerna. Jesenji duel u Minhenu između dva nemačka giganta završen je bez pobednika.

I u Premijer ligi biće uzbudljivo iako se i u Engleskoj već zna ko je šampion. Prepucavanja pred nedeljni meč na relaciji Mančester junajted – Čelsi već su počela, što i nije čudno kada se uzme u obzir da sukob Aleksa Fergusona i Rafaela Beniteza datira još iz doba kada je Španac vodio Liverpul. Ovaj put drčni Škot započeo je prepirku rekavši da Benitez više brine o sopstvenoj biografiji nego dobrobiti celog tima. Meč nije od značaja za šampiona iz Mančestera, ali jeste za Čelsi jer ukoliko izgubi, a Arsenal trijumfuje protiv Kvins Park Rendžersa, izabranici čuvenog Arsena Vengera mogli bi da preuzmu treću poziciju.

Serija A će tokom vikenda najverovatnije proglasiti novog-starog šampiona, jer je Juventusu potreban samo bod protiv trenutno 17. tima na tabeli Palerma da potvrdi titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari